Liga Campionilor

UEFA, gata să excludă trei cluburi uriașe din Champions League: "Regulile sunt pentru toată lumea!"

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a acordat un interviu în care a vorbit din nou despre formațiile care continuă să susțină proiectul Superligii Europene, o competiție care se voia a fi o rivală a Ligii Campionilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 10:39
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 10:39

Proiectul Superligii a eșuat anul trecut, după ce mai multe formații s-au retras ca urmare a amenințărilor venite de la UEFA și a protestelor fanilor. Printre le se numără cele șase din Anglia (Tottenham, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester City și Manchester United), două din Italia (AC Milan și Inter), dar și una din Spania (Atletico Madrid).

UEFA, gata să excludă trei cluburi uriașe din Champions League

În schimb, Barcelona, Real Madrid și Juventus nu s-au retras oficial din proiect și au continuat să susțină ideea lansării Superligii. Recent, un tribunal din Madrid a decis că UEFA poate sancționa cluburile "rebele", iar cele trei cluburi pot fi excluse din Liga Campionilor, spune Ceferin.

Totuși, o decizie în acest sens va fi luată de Comisia de Disciplină a UEFA, după ce decizia tribunalului din Madrid va deveni definitivă.

"În primul rând, se poate face apel. Când procesul se va încheia, putem acționa. E posibil să pedepsim orice club, dar unii se îndoiesc și greșesc. Regulile sunt pentru toată lumea.

Dacă ar fi să comentez ce spun oamenii în fiecare zi... se plâng mereu că UEFA încasează miliarde, dar 93,5% din venituri merg către cluburi. Cum să explici asta când nimeni nu ascultă?

Mă credeți sau nu, toate cluburile sunt tratate la fel, indiferent dacă sunt din Slovenia, țara mea, sau din alte campionate mari ale Europei. Sigur că este posibil să le excludem (n.r - pe Real Madrid, Barcelona și Juventus), însă este decizia Comisiei Disciplinare a UEFA, care este independentă", a spus Aleksander Ceferin, într-un interviu pentru L'Equipe, citat de Daily Mail.

Modifică setările cookies