Manchester City Fair Play Financiar PSG UEFA Liga Campionilor

OFICIAL! Manchester City a fost sanctionata de catre UEFA pentru Fair-Play-ul Financiar! Ce sanctiune a primit campioana Angliei

Manchester City a comunicat vineri seara sanctiunile pe care le-a primit de la UEFA pentru FFP dupa o luna de negocieri

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Mai 2014, 23:27
Data actualizarii: Vineri 16 Mai 2014, 23:27

 

Limita la transferuri

Manchester City a confirmat pe site-ul oficial printr-un comunicat ca a fost sanctionata de catre UEFA pentru incalcarea Fair-Play-ului Financiar. Oficialii campioanei Angliei au negoiciat in ultima luna cu UEFA si s-a ajuns la o intelegere pentru urmatoarele sanctiuni:

► Man City va pierde 10 milioane de euro din banii pe care ar fi trebuit sa-i primeasca pentru participarea in sezonul 2013/2014 al Champions League. De asemenea, City va primi cu 10 milioane de euro mai putin pentru participarea in urmatorul sezon al UCL

► In loc sa isi permita sa aiba pierderi maxime de 30 de milioane de euro pentru fiecare din urmatoarele doua sezoane, precum celelalte cluburi, Manchester City va trebui sa aiba pierderi maxime de 20 de milioane de euro, respectiv 10 milioane de euro. "Dorim ca in sezonul 2014/2015 sa iesim pe profit" scriu cei de la City pe site-ul oficial.

► Echipa de Champions League a lui Manchester City pentru sezonul 2014/2015 va fi limitata la 21 de jucatori. In sezonul 2013/2014, clubul a inregistrat 23 de jucatori pentru competitie si a folosit 21.

► Cheltuielile maxime care ii vor fi permise pentru transferuri in urmatoarea perioada de mercato, cea din vara, va fi limitata la 60 de milioane de euro plus banii din eventualele vanzari. "Acest lucru nu va avea vreun impact asupra planurilor clubului" spune cei de la City.

► Balanta in ceea ce priveste salariile membrilor din cadrul clubului (atat jucatori, cat si cei din staff) pentru sezonul 2014/2015 trebuie sa fie la acelasi nivel ca in sezonul 2013/2014. Este insa important de specificat ca bonusurile de performanta pot fi platite in afara acestei limitari. Conform celor de la City, ei previzioneaza ca in sezonul viitor vor plati salarii mai mici decat in actuala stagiune

Cele 9 echipe sanctionate de catre UEFA

9 cluburi au fost sanctionate de catre UEFA pentru incalcarea Fair-Play-ului Financiar. In afara celor de la Manchester City si PSG despre care s-a spus, celelalte cluburi care nu au respectat regulile sunt Zenit St Petersburg, Rubin Kazan si Anzhi Makhachkala din Rusia, Galatasaray, Bursaspor si Trabzonspor din Turcia si Levski Sofia din Bulgaria.

Cei de la PSG au incercat sa obtina o sanctiune mai putin drastica explicand ca taxele din Franta sunt foarte mari si asta face ca respectarea limitelor este mai dificila decat pentru alte echipe - surse din cadrul clubului parizian, conform BBC, sustin ca intr-o perioada de 3 ani PSG plateste cu 180 de milioane de euro mai mult la salarii decat un club cu o situatie similara din Germania, totul din cauza taxelor. UEFA a respins insa argumentul campioanei Frantei si le-a acordat o sanctiune similara cu cea primita de Manchester City.

Modifică setările cookies