Premier League Manchester City Anglia

City la retrogradare, United pe 3, Liverpool campioana! Cum ar fi aratat clasamentul din Premier League doar cu marcatori englezi

Manchester City a avut un singur jucator englez la ultimul meci de campionat, cu West Ham

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Mai 2014, 22:10
Data actualizarii: Marti 13 Mai 2014, 00:38

Manchester City a cucerit al 2-lea titlu in Premier League din 1992 si pana acum, si al 4-lea din istoria clubului, dar campioana Angliei nu este nici pe departe echipa englezilor.

Cum ar fi aratat clasamentul din Premier League daca s-ar fi luat in considerare doar golurile marcate de jucatorii englezi?

Este o intrebare la care au raspuns jurnalistii de la New York Times, iar rezultatele chiar sunt spectaculoase.

Manchester City, un simbol al globalizarii in fotbal, a avut pe teren un singur englez la ultimul meci de campionat, cu West Ham... pe Joe Hart. In rest, jucatori din toate colturile planetei - Argentina, Spania, Belgia, Serbia, Franta, Coasta de Fildes sau Bosnia. Dupa scenariul imaginat de jurnalistii americani, partida cu West Ham s-ar fi terminat la egalitate, 0-0. (cele doua goluri din victoria 2-0 au fost marcate de francezul Nasri si belgianul Kompany)

In clasamentul The New York Times, Manchester City ocupa un loc retrogradabil, in timp ce rivala United ar prinde un loc de Champions League. Iar Liverpool si-ar fi trecut in cont primul titlu dupa 24 de ani de 'seceta', daca s-ar fi luat in calcul doar golurile marcate de jucatorii englezi.

Iata cum ar fi aratat clasamentul:

Captura foto: nytimes.com

***'jucatori englezi' inseamna fie fotbalisti care s-au nascut in Anglia, fie cei care au evaluat macar o data pentru una dintre nationalele Angliei

Modifică setările cookies