Măsură drastică luată de UEFA după penalty-ul controversat dictat pentru PSG contra lui Newcastle

UEFA Newcastle PSG Szymon Marciniak Tomasz Kwiatkowski Liga Campionilor PSG a primit un penalty controversat împotriva lui Newcastle / Foto: Imago
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 13:07
Data actualizarii: Miercuri 29 Noiembrie 2023, 13:06

UEFA a luat o primă măsură după controversa din finalul meciului PSG - Newcastle 1-1, când formația franceză a primit un penalty transformat de Kylian Mbappe.

În minutul 90+5, la scorul de 1-0 pentru Newcastle, o fază controversată s-a petrecut în careul englezilor. Ousmane Dembele a trimis mingea în pieptul lui Valentino Livramento de la o distanță foarte mică, iar ulterior balonul a ricoșat în brațul fundașului de la Newcastle. Centralul Szymon Marciniak, care a arbitrat finala CM 2022, a mers la monitorul VAR și a considerat că Livramento a comis henț, astfel că a dictat penalty, iar lovitura de la 11 metri a fost transformată de Kylian Mbappe.

Arbitrul care a recomandat penalty pentru PSG, retras de UEFA de la meciul de azi

După meci, mai mulți fani, analiști sau jurnaliști din Anglia au criticat în termeni duri decizia brigăzii, mulți dintre ei folosind chiar cuvântul "furt" când s-au raportat la decizia din prelungiri.

La câteva ore după meci, UEFA a hotărât să îl sancționeze pe Tomasz Kwiatkowski, arbitrul polonez din camera VAR care l-a chemat pe Marciniak la monitor și i-a sugerat că ar fi vorba despre un henț.

Kwiatkowski a fost retras de la meciul Real Sociedad - RB Salzburg, care se joacă în grupa D din Champions League, azi, de la ora 22:00. Polonezul fusese inițial delegat să îndeplinească același rol, însă după momentul controversat de la Paris locul său din camera VAR va fi luat de germanul Marco Fritz, anunță The Guardian.

Printre cei care au contestat decizia brigăzii din Polonia s-a numărat și Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, care a spus după meci: "Nu a fost decizia corectă din punctul meu de vedere. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare, în special viteza. A fost un ricoșeu, iar faza redată cu încetinitorul arată complet diferit față de viteza normală. Mingea îl atinge prima dată în piept, iar apoi îl lovește în mână, însă mâna este într-o poziție naturală, pe lângă el, în alergare. Consider că este o decizie greșită și e extrem de frustrant pentru noi".

Golul marcat de Mbappe în prelungiri a schimbat calculele în grupa F. PSG, cu 7 puncte, este acum favorită pentru calificare de pe locul secund, în timp ce Newcastle și Milan, ambele cu 5 puncte, nu mai depind doar de rezultatul lor din ultimul joc.

Clasamentul în grupa F

  • 1. Borussia Dortmund - 10p
  • 2. PSG - 7p
  • 3. Newcastle - 5p
  • 4. AC Milan - 5p
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!