Ferguson s-a INVENTAT in Romania! Gestul INCREDIBIL prin care a spus Europei ca va fi un antrenor GIGANTIC

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Noiembrie 2011, 10:49

	Ferguson s-a INVENTAT in Romania! Gestul INCREDIBIL prin care a spus Europei ca va fi un antrenor GIGANTIC

Manchester United - Otelul, 21:45, LIVE TEXT pe www.sport.ro si m.sport.ro!

Sir Alex Ferguson antreneaza de 25 de ani pe Old Trafford si e unul dintre cele mai mari nume din fotbalul mondial. Asta stim azi. Istoria putea fi insa cu totul alta!

Pe langa multe alte momente incredibile, cariera scotianului a fost marcata de un meci jucat in Romania!

4 noiembrie 1981. Aberdeen e la Pitesti pentru returul dublei din turul doi al Cupei Cupelor, cu FC Arges. Dupa 3-0 pe Pittodrie Arena, baietii lui Ferguson sunt siguri de calificare.

Revansa din Romania incepe insa incredibil! In minutul 37, FC Arges avea deja 2-0 dupa golurile lui Marin Radu II (31) si Ilie Barbulescu, iar Ferguson innebunise pe margine.

La pauza, antrenorul a intrat furios in vestiar si a inceput sa tipe la jucatorii lui. A lovit puternic cu piciorul intr-un platou cu cesti de cafea aflat pe o masa si aproape ca si-a fracturat piciorul dupa o executie spectaculoasa cu un ceainic. Jucatorii lui au reactionat instant.

N-a mai contat ca managerul a schiopatat pe marginea terenului toata repriza a doua. Aberdeen a dat doua goluri si a mers in turul 3! Presa scotiana a fost entuziasmata de schimbarea din ultimele 45 de minute si a scris ca in Romania au descoperit un mare antrenor!

Daca Beckham ar fi aflat povestea inainte sa fie lovit cu gheata de Sir Alex, probabil ca arcada sa n-ar mai pastra si acum urmele punctelor de sutura! Ar fi stiut cum sa-l evite in momentele de furie maxima!

Ferguson a ajuns in 1986 la Manchester United, dupa ce a mai antrenat si nationala Scotiei. Existenta lui FC Arges n-a urmat acelasi scenariu de succes. Pitestenii au ajuns in Liga a II-a si sunt aproape de desfiintare!

Planul de redresare economică, dezbătut la Bruxelles. La întâlnire participă și Merkel
BRAT