Diavolii au ajuns cu bine in Rai!

Autor: Sport.ro
Joi 22 Mai 2008, 17:31
Diavolii au ajuns cu bine in Rai!
Champions League a mai oferit inca o noapte nebuna! Magia lui Giggs si vraja lui Van der Sar aduc pentru Manchester cel de-al treilea titlu european. Moscova nu a crezut in lacrimele lui Chelsea aflata la prima finala iar Abramovic a pierdut finala UCL chiar acasa pe Luzhniki Stadium dupa o serie nebuna de penaltiuri. 

Ronaldo, inger si demon, pentru Manchetser si Lampard au stabilit scorul final dupa 120 de minute 1-1. Loteria penaltiurilor  terminata 6-5 unde capitanul Terry si Anelka au ratat trimite trofeul Champions League pe Old Trafford.


Duelul dintre campioana si vicecampioana Angliei a inceput fara prea multe faze de poarta.Cei care au dominat au fost baietii lui Sir Alex Ferguson care au fost superiori la capitolul viteza si la matematica paselor.

Chelsea a intrat crispata pe teren cu emotia primei finale de Champions League pe umeri. Tensiunea a explodat in  minutul 21 cand Schols il faulteaza pe Makelele insa tot jucatorul lui Manchester este cel care iese insangerat de pe teren pentru a primi ingrijiri medicale. 5 minute mai tarziu vine golul lui Manchester prin acelasi Cristiano Ronaldo care mai loveste o data cu capul dupa torpila inscrisa Romei.

Un schimb in viteza Scholes-Brown si o centrare in careu impecabila a ultimului iar portughezul Ronaldo inscrie de langa Essien pe care il dominase pana atunci.

Chelsea are primul sut pe poarta in  minutul 34 cand o pasa de manual a lui Lampard il gaseste pe Drogba insa Van der Sar o salveaza pe Manchester. Urmeaza un asalt la poarta lui Chelsea: imediat pe contraatac Ronaldo centreaza insa Cech respinge din fata lui Tevez, mingea ajunge la Carrick insa Cech are din nou un moment mare.   

Tevez are in minutul 42 o ratare care l-a facut pe Ferguson sa-si puna mainele in cap.Dupa o greseala a lui Rio Ferdinand,Lampard marchaza pe final de repriza si relanseaza finala cu o bucurie moderata in semn de respect pentru decesul mamei sale.

Ambele echipe incep repriza a doua in forta: Ronaldo cu o pasa geniala pentru Evra care nu gaseste insa centrarea si Essien pe un contraatac de manual trimite peste poarta lui Van der Sar.Chelsea schimba raporturile de
 forta si este echipa care domina atacand succesiv poarta lui Van der Sar.Raportul suturilor la mijlocul reprei secunde este de 7 la 17 in favoarea oamenilor lui Abramovic.
Didier Drogba putea aduce linistea pe Luzhniki Stadium in minutul 78, dar loveste cu un sut incredibil de la 20 de metri bara portii lui Van der Sar.

In minutul 87 se scrie istorie pentru Manchester Ryan Giggis il inlocuieste pe Paul Scholes si rupe recordul de prezente pentru "diavolii rosii": detinut de marele Sir Bobby Charlton!Manchester tine in sah Chelsea care a dominat clar partea a doua si duce finala in reprizele de prelungiri!

Prelungirile incep cu ratarea senzationala a lui Lampard care dupa ce inventeaza o  pirueta in careu trimite din 6 metri in bara.

Didier paraseste final cu 10 minute mai devreme: o palma aplicata lui Vidic starneste nebunia pe teren - tensiunea isi spune cuvantul si iar nervii jucatorilor explodeaza. Chiar si cu eliminarea lui Drogba, Manchester nu poate face nimic si se ajunge la loteria penaltiurilor.

Tevez, Carrick, Hargreaves, Nani , Anderson si Giggs au fost eroii care au marcat la penaltiuri pentru Manchester si au facut uitata ratarea lui Ronaldo care a izbucnit in lacrimi. Ballack, Belletti, Lampard si Kalou isi fac datoria pentru Chelsea, insa capitanul Terry si francezul Anelka i-au ingropat pe oamenii lui Grant si au adus lacrimile pentru Chelsea.

Lista țărilor „verzi” a fost actualizată de Guvern. Ce state au impus restricții românilor
BRAT