Cristi Balaj le ia apararea arbitrilor romani implicati in scandalul momentului: "Sunt convins de asta!" De ce considera ca a folosit Coltescu termenul respectiv

Cristi Balaj le ia apararea arbitrilor romani implicati in scandalul momentului: "Sunt convins de asta!" De ce considera ca a folosit Coltescu termenul respectiv

Meciul dintre Paris Saint-Germain si Istanbul Basaksehir a fost intrerupt dupa doar 14 minute.

Acest lucru s-a intamplat dupa ce al patrulea oficial al partidei, Sebastian Coltescu, a fost acuzat ca ar fi folosit o exprimare rasista la adresa atacantului echipei turce, Demba Ba.

Partida a fost intrerupta, urmand sa se reia in aceasta seara cu o alta brigada de arbitri la conducere.

Dupa ce foarte multe persoane l-au acuzat pe Coltescu, fostul arbitru FIFA Cristi Balaj a prezentat o alta varianta a acestui incident. El crede ca a fost vorba doar despre o neintelegere si a explicat ca ii cunoaste foarte bine pe cei implicati in acest eveniment neplacut si nu considera ca ar fi putut apela la un asemenea limbaj in mod intentionat.

"Nu cunosc toate amanuntele, dar am o opinie. Daca Sebastian Coltescu s-a adresat si a folosit cuvinte rasiste cu jucatorul care s-a simtit lezat, atunci nu este de acceptat asa ceva. 

Daca a avut o discutie cu Hategan, interna, in care sa nu fie folosit sensul peiorativ, ci ca sa identifice pe cineva si nu sa jigneasca, atunci lucrurile, chiar daca sunt sensibile, sunt diferite.

Nu se accepta rasismul nicaieri in lume! Nu doar in fotbal sau la nivelul Ligii Campionilor. Asta este clar. Eu, cunoscand brigada, sunt convins ca e doar o neintelegere. Coltescu a folosit un cuvant cu un anume sens si a fost auzit de fotbalistul lezat. Chiar daca seamana cu un cuvant rasist din limba engleza, e foarte diferit ca nuanta.

Ii cunosc foarte bine, ei nu au jignit niciodata pe nimeni, nici pe baza de culoare a pielii, nici pe baza de religie sau mai stiu eu ce. Sunt foarte respectuosi cu toti jucatorii. E drept insa ca era o situatie care putea fi evitata si va fi un exemplu si pentru alti arbitri", a spus Cristi Balaj pentru ProSport.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tot mai multe țări europene impun vaccinarea anti-Covid, sub amenințarea unui val 4 al pandemiei
BRAT
Modifică setările cookies