Liga Campionilor

Veste bomba de la UEFA: Manchester City si PSG trimit bani in Romania! Anuntul facut in urma cu putin timp

Steaua, Pandurii, Petrolul si Astra vor incasa bani frumosi.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Septembrie 2014, 20:12
Data actualizarii: Vineri 19 Septembrie 2014, 11:16

Asociatia Cluburilor Europene, unicul organ independent ce reprezinta cluburile la nivel european, dezvaluia in urma cu o scurta perioada ca toate echipele calificate in sezonul trecut al cupelor europene vor primi o parte egala din suma de 50 de milioane de lire sterline stransa dupa amenzile primite pentru incalcarea Fair-Play-ului Financiar. O mare parte din acest bani vor veni de la PSG si Manchester City, principalele cluburi afectate de sanctiunile UEFA.

La doar cateva zile distanta, UEFA a confirmat decizia, aceasta fiind comunicata in urma cu putin timp.

Cele 4 reprezentante ale Romaniei in sezonul 2013/2014 vor primi cate 210.000 de lire (237 de cluburi au participat sezonul trecut in cupele europene). Steaua a ajuns in grupele Ligii Campionilor, Pandurii s-a calificat in grupele Europa League, in timp ce Astra si Petrolul au fost eliminate in play-off-ul Europa League in sezonul precedent.

Pentru moment, UEFA nu a anuntat si alte sanctiuni pentru cluburile in cauza - desi se putea ajunge si la suspendarea dreptului de a transfera sau la limitarea numarului de jucatori participanti in cupele europene pentru echipele gasite vinovate de incalcarea FPF.

Modifică setările cookies