Speranțe pentru CSA Steaua! Eduard Novak anunță că e gata să modifice Legea Sportului

csa steaua Eduard Novak Ministrul Sportului Promovare Steaua Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Aprilie 2022, 19:16
Data actualizarii: Joi 07 Aprilie 2022, 19:16

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a oferit o reacție după ce Ștefan Bichir, comandatul CSA Steaua, a cerut modificarea Legii Sportului pentru ca echipa de fotbal din Liga 2 să aibă drept de promovare.

FRF a anunțat că Steaua nu are drept de promovare în actuala formă de organizare, însă oficialii clubului au precizat în mai multe rânduri că vor face toate demersurile necesare pentru îndeplinirea obiectivului, inclusiv un posibil apel la TAS.

Speranțe pentru CSA Steaua! Eduard Novak anunță că e gata să modifice Legea Sportului

Ministrul Eduard Novak anunță că se pregătește o nouă Lege a Sportului, care ar putea intra în vigoare de anul viitor, dacă va trece de Parlament. În același timp, Novak precizează că oficialii celor de la CSA Steaua pot iniția o modificare de lege, situație în care Ministerul Sportului va aviza pozitiv solicitarea clubului.

"Noi sprijinim acest proiect de lege și cred că trebuie să primeze performanța, nu organizarea unui club sau modalitatea de organizare. Oricum, această Lege a Sportului este deja destul de învechită și nu mai corespunde actualelor cereri. E un fapt real în care este implicat și CSA Steaua. După ce vom elabora strategia, vom scrie și Legea Sportului. Trebuie să actualizăm și să fie o lege în care să primeze principiile europene.

Noua Lege a Sportului va mai dura, dar noi începem chiar de săptămâna următoare, în paralel cu elaborarea strategiei, să scriem noua lege. Sperăm ca anul viitor să treacă și de Parlament. Desigur, până atunci pot exista inițiative de proiect de lege. Dacă cineva a făcut demersuri în acest sens ca Steaua să joace în prima ligă, noi o să avizăm din punct de vedere al Ministerului Sportului.

Cineva trebuie să inițieze o modificare de lege, care trebuie să treacă pe la avizatori. Noi suntem unul dintre acești avizatori. Oricine, chiar și comandatul CSA Steaua, poate să inițieze un proiect de lege. Va ajunge la noi să avizăm. Cu siguranță va fi pozitiv din partea noastră. 

Exact, legea poate fi amendată de oricine, dar trebuie să treacă prin Parlament", a spus Eduard Novak, la Digisport.

Eduard Novak: "Sunt multe alte echipe finanțate din partea autorităților locale"

Întrebat dacă este de acord ca, în 2022, cluburi care beneficiază de bani de la bugetul de stat să poată intra în concurență cu cluburi private, Eduard Novak a spus:

"Sunt multe alte echipe, de exemplu Chiajna, finanțate din partea autorităților locale, tot din bugetul de stat. Buget local, da, tot buget de stat e. Mi se pare că UEFA nu interzice aceste echipe. Cu siguranță trebuie să avem o lege europeană pe sport, iar fiecare structură sportivă să se îndrepte în viitor către acest trend.

Noi suntem ultima țară din Europa care avem această structură de stat, atâtea cluburi de stat. Dinamo și Steaua aparțin de minister. Nu mai există așa ceva nicăieri, chiar dacă tot blocul est-european, Ungaria, Slovacia, Polonia, aveau același sistem, dar toate s-au desprins. Sunt niște structuri independente, dar, desigur, finanțate din partaa Ministerelui de Interne, de Externe sau de unde aparțin. Da, un parteneriat public-privat"

  • CSA Steaua ocupă în prezent locul 4 din play-off-ul ligii secunde, cu 41 de puncte, poziție care duce le baraj

CSA Steaua e all-in pentru promovarea în Liga 1

Oficialii Stelei mizează pe schimbarea Legii Sportului și sunt încrezători că vor avea dreptul de a promova. În caz contrar, Ștefan Bichir, comandatul CSA Steaua, anunță că ia în calcul să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă doar la finalul sezonului, când poziția din clasament va fi clară.

"În acest moment totul depinde de cei de la Ministerul Sportului. Noi am făcut toate demersurile pentru modificarea Legii Sportului și sperăm ca în cel mai scurt timp noua lege să intre în vigoare. Referitor la posibilitatea de a merge la TAS, vă spun că nu excludem nicio variantă, însă așteptăm să vedem pe ce poziție vom termina play-off-ul ligii secunde.

Avem mai multe direcții, dar trebuie să menționez că strategia pe care clubul Steaua București o va pune în practică este stabilită și aprobată de Ministerul Apărării Naționale.

Mizăm pe orice soluție care să ne conducă la posibilitatea de a avea drept de promovare. Așa cum v-am spus și mai devreme, nu excludem nicio variantă. Facem totul ca Steaua să revină pe prima scenă a fotbalului românesc", a spus Ștefan Bichir, pentru Fanatik.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!