Dorin Serdean Dinamo Gigi Becali Liga 2

Șerdean cere modificarea planului de reorganizare al clubului Dinamo: „Imposibil să găsim pe cineva să acopere acele datorii”

Dinamo se confruntă în continuare cu probleme financiare serioase, iar clubul din „Groapă” pare mai aproape ca oricând de colaps.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Februarie 2023, 14:56
Data actualizarii: Duminica 05 Februarie 2023, 15:01

DDB ar fi dorit să preia toate acțiunile clubului pentru suma de 2.5 milioane de euro, însă Dorin Șerdean, deținătorul pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo, consideră că planul nu este unul bun și îl invită pe Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, să regândească împreună planul de reorganizare al clubului.

„Eu nu sunt de acord cu propunerile pe care le-a făcut dumnealui (n.r. – Răzvan Zăvăleanu). Din punctul acesta de vedere, i-am spus <<Dom’le, trebuie să găsim o altă soluție. Care ar fi soluția?>>.

O nouă propunere de modificare a planului ca să facem asociația mai atractivă din punct de vedere financiar pentru un investitor. Pentru că nimeni nu vrea să-și asume datorii atât de mari pentru că e aproape imposibil să găsim pe cineva să acopere acele datorii.

Nu am citit ce a spus Becali. Dacă a zis așa, are dreptate din acest punct de vedere. Soluția e să găsim o modificare rezonabilă a planului de reorganizare care să facă mai atractiv Dinamo pentru un investitor.

Primul plan e absolut greu de dus la îndeplinire, de asta a venit cu modificare, dar nu este deloc rezonabilă. Atâta timp cât tu deposedezi pe cineva de o proprietate și o dai altcuiva printr-un plan, nu este corect.

Este o ușă deschisă pentru un proces la Curtea Constituțională. Asta e realitatea. Trebuie să umblăm la un nou plan rezonabil și prin care să se realizeze tăierea datoriilor.

Are 6% plus TVA din încasările clubului. Da, e normal să fie dat afară (n.r. – Răzvan Zăvăleanu). Trebuie să înțeleagă situația egală. Trebuie să găsim împreună o soluție pentru că degeaba îl dau afară și dăm mâine faliment.

Trebuie să găsim soluțiile și propunerea mea pentru dumnealui este de a veni cu o modificare rezonabilă de plan de reorganizare care să facă Dinamo mai atractivă”, a spus Dorin Șerdean, potrivit Fanatik.

Gigi Becali are planul pentru salvarea lui Dinamo

„La Dinamo e clar. Sunt niște creditori la masa credală. DDB trebuie să ia creditorii și să-i întrebe: 'Cât ai, bă, de luat? 300.000? Îți dau 100.000. Cât ai de luat, 400.000? Îți dau 100.000, că oricum pierzi banii de tot dacă intru în faliment!'. Așa am procedat și eu cu unele societăți. 

Dacă DDB procedează așa, devine creditor majoritar la masa credală, șterge datoriile prin vot și cu asta basta. Dacă nu faci așa, intri în faliment, o iei de la 0, dar rămâi cu datoriile vechi, pentru că UEFA te recunoaște ca fostul club. DDB, cumpărați creanțele cu câteva sute de mii de euro, ștergeți datoriile și gata. 

Dacă cei din DDB nu fac așa acum, vor fi praf! Vai de capul lor! Nu-i învață nimeni. Zăvăleanu și Badea știu asta, dar ei au interese. Treaba e că după ce ștergi datoriile, trebuie să ai bani să ții echipa. De unde? (...)

Bă, Zăvăleanule, ai ceva la cap? Dacă e o societate care nu produce bani și consumă în continuare bani, care e Planul de reorganizare?! Adică toată ziua mănânci bani și n-aduci nimic acasă. Dacă nu poți achita nici măcar un leu din spate și tot faci datorii, cum să-i spui judecătorului că te reorganizezi? E prostia prostiilor! Fii, mă, drept, corect!”, a spus Gigi Becali.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!