Liga 2

Reacția AFAN după ce mai mulți fotbaliști de la CSA ar fi fost „mitraliați” pentru a pleca de la club

Mai mulți fotbaliști de la CSA Steaua, care au fost trecuți pe linie moartă de Oprița, ar avea parte de tratament abuziv la antrenamente.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 17:24
Data actualizarii: Vineri 14 Ianuarie 2022, 17:30

Oprița nu dorește să mai conteze pe serviciile fotbaliștilor Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu, iar aceștia se pregătesc separat de restul echipei în momentul de față.

Jucătorii au fost puși să alerge în jurul terenului, fiind amenințați că dacă nu vor scoate anumiți timpi, greu de atins, li se vor scădea salariile.

Emilia Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-amatori din România, a abordat acest subiect. Șeful AFAN consideră că cei de la CSA Steaua sunt îndreptățiți acum să ia astfel de măsuri, deoarece se află în „perioada de încărcare”.

„Au un regim de atletism în perioada asta, dar e justificat, având în vedere că e perioadă de încărcare acum, nu poți să condamni clubul”, a spus Emilian Hulubei, la DigiSport.

Ture de teren, timp de 50 de minute

CSA Steaua nu a acceptat acest răspuns și a găsit o metodă „inedită” de a-i forța pe jucători să plece de la echipă. Alexandru Zaharia, George Călințaru, Liviu Băjenaru și Ovidiu Morariu au fost anunțați că se vor antrena separat, iar în prima zi vor fi nevoiți să facă ture de teren, de 300 de metri, timp de 50 de minute, iar dacă timpul nu va fi sub 1 minut și 12 secunde, salariul va fi scăzut. 

Tratamentul va continua și în a doua zi. Doar că de data aceasta, cei 4 pedepsiți vor trebui să alerge timp de 60 de minute, nu 50 de minute, cât a fost targetul la prima probă, conform aceleiași surse. 

CSA Steaua se află pe locul 6, după 16 etape scurse din Liga 2, cu 28 de puncte, la 14 puncte de liderul Petrolul Ploiești, cu 7 puncte mai puțin decât Hermannstadt, ocupanta locului doi, și la 5 puncte distanță de U Cluj, care se află pe poziția a treia. 

Modifică setările cookies