Motivul pentru care dinamoviștii au intrat în grevă: „Da, e adevărat!” Ce a spus jucătorul care tocmai s-a despărțit de club

Dinamo liga 2 Stefan Fara Liga 2 Ovidiu Burcă / Dinamo
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 21:04
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 21:03

Dinamo are probleme cu neplata salariilor, iar jucătorii au intrat în grevă și nu s-au antrenat luni.

În acest sens, doi dinamoviști au plecat deja de la formația din Ștefan cel Mare: atacantul Vasile Buhăescu, legitimat la club din vara lui 2022, și portarul Ștefan Fara, care se afla la echipă din iarna anului 2019.

Motivul pentru care dinamoviștii au intrat în grevă: „Da, e adevărat!” Ce a spus jucătorul care tocmai s-a despărțit de club

Goalkeeperul a vorbit despre situația de la Dinamo București și a evidențiat ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul așa numitei greve. Ștefan Fara a specificat faptul că jucătorii au cerut explicații, însă nu au primit răspunsuri.

„Da, e adevărat. De marți am vorbit cu domnul Iacob și ne-a spus că vine sigur vineri și ne spune ceva concret. S-a făcut vineri, sâmbătă, nu a venit. Apoi am decis la comun și i-am transmis domnului antrenor că, dacă până luni nu vine cineva să vorbească cu noi, noi nu vom ieși la antrenament.

N-a fost vorba că noi, dacă nu ne primim salariile, nu ieșim. Am vrut să primim niște răspunsuri, cum ni s-a spus. Ni s-a zis că nu sunt bani la club, că se vor strânge și vor încerca să ne plătească niște salarii.

Asta a fost tot. Luni, după o ședință, ne-au intrat banii. Dar n-a fost nicio grevă, nu am spus că nu ne antrenăm dacă nu vom fi plătiți. Noi tot ce am aflat știam din presă”, a spus Ștefan Fara, potrivit Digi Sport.

Primii jucători care au plecat deja de la Dinamo după grevă

Potrivit surselor Pro TV și Sport.ro, cei doi jucători care au părăsit formația din Ștefan cel Mare sunt atacantul Vasile Buhăescu (34 ani) și goalkeeperul Ștefan Fara (21 ani).

Buhăescu se afla la Dinamo de la sfârșitul lui iulie 2022 și reușise deja să înscrie trei goluri în 13 apariții în stagiunea actuală a eșalonului secund. Fara, în schimb, era legitimat la echipa lui Ovidiu Burcă din iarna anului 2019.

Vlad Iacob a fost întrebat dacă Ovidiu Burcă pleacă de la Dinamo. Cum a răspuns oficialul ”câinilor”

Chiar dacă situația s-a rezolvat și șefii ”câinilor” au virat deja banii pentru un salariu restant, ”mișcarea” pusă la cale de jucătorii lui Dinamo lasă urmări. Iacob speră că Ovidiu Burcă se va întoarce la antrenamentele echipei. Tehnicianul nu a fost convins că treacă peste episodul „greva” după ședința de marți de la club.

"Eu nu spun că lucrurile sunt perfecte, dar situația nu este nici pe departe atât de gravă cum este la 4 sau 5 cluburi din Liga 1. Le-am explicat jucătorilor că nu există un investitor și că doar suporterii bagă bani. Când avem bani, aceștia se duc către jucători.

Trebuie să înțeleagă și ei când situația este dificilă. Nu pot forța mâna cuiva prin astfel de gesturi. Am încredere că voi remedia situația în cel mai scurt timp. În momentul în care o să fie ceva cert o să anunț. Am încredere că o să găsim cele mai bune soluții (n.r. - împreună cu Răzvan Zăvăleanu).

Sper ca Ovidiu Burcă și sunt convins că o să rămână. O să vedem, momentan nu am noutăți. Dinamo are nevoie de liniște, trebuie să ne vedem de lucrurile în plan sportiv. Au fost discuții, au fost oameni interesați, nu vreau să mai vorbesc despre asta”, a spus Vlad Iacob, la Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!