VIDEO EXCLUSIV Mihai Mironică și Vlad Iacob, dialog aprins în direct: ”Putem să-i spunem ”Specialul” lui Ovidiu Burcă”

Vlad Iacob Dinamo Mihai Mironica Ovidiu Burca Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 13:49
Data actualizarii: Joi 19 Ianuarie 2023, 14:00

Dialog aprins, în direct la emisiunea Ora Exactă în Sport, după conferința de presă a lui Ovidiu Burcă de la Săftica.

Antrenorul dinamovist a ținut un discurs de zece minute în care s-a arătat dezamăgit de atitudinea elevilor săi, care au protestat din cauza salariilor restante și au ales să nu antreneze în dimineața zilei de luni.

Burcă a fost apărat de administratorul special al lui Dinamo, Vlad Iacob, care a dat exemple de cazuri în care alți antrenori au procedat la fel.  

 Mihai Mironică și Vlad Iacob, dialog aprins în direct: ”Putem să-i spunem ”Specialul” lui Ovidiu Burcă”

Mihai Mironică: Noi suntem aici într-o situație firească, discutăm. Dumneavoastră prezentați situația clubului, apărați o anumită atitudine a clubului și noi punem întrebări. Ovidiu Burcă a convocat presa, a ținut un discurs care are o grămadă de chestiuni care pot fi puse sub semnul întrebării, dar nu a acceptat un dialog. Atunci când chemi presa, este o atitudine nefirească, absurdă pentru un club de talia lui Dinamo să provoace asemenea episoade, în care un oficial al clubului cheamă presa, ține un discurs, se ridică și pleacă. Ar trebui să-i atrageți atenția antrenorului echipei dumneavoastră, așa ceva nu era firesc nici în 1948 atunci când s-a înființat echipa.

Vlad Iacob: Nu vreau să avem o divergență pe tema asta, dar chiar și la Casa Albă s-a întâmplat asta. Chiar și Jose Mourinho sau Pep Guardiola au avut momente de acest gen în care au purtat un monolog în fața presei și au refuzat să răspundă întrebărilor ulterioare. E un lucru mai puțin uzual, cu asta sunt de acord. 

Mihai Mironică: Domnule Iacob, Ovidiu Burcă profită de faptul că jurnaliștii din România sunt mai înțelegători. Au fost momente în spațiile acelea de care pomeneați în care pot să vă prezint invers, cum jurnaliștii s-au ridicat, au plecat și l-au lăsat ei pe antrenor.

Vlad Iacob: Să ne înțelegem, nu l-am comparat pe Ovidiu Burcă cu Mourinho. E absurd, nu am spus așa ceva. Am comparat o situație. 

Mihai Mironică: Adevărul e că lui Burcă putem să-i spunem după această situație ”Specialul”. Eu n-am mai văzut un antrenor care să aibă un asemenea discurs la adresa jucătorilor lui în fotbalul nostru. De regulă, când jucătorii sunt într-o astfel de situație, să nu aibă bani să treacă strada, antrenorul se coalizează cu el. De asta putem să-i spunem ”Specialul” și lui Ovidiu Burcă. 

VIDEO - Vlad Iacob, la emisiunea Ora Exactă în Sport

Ovidiu Burcă a preluat Dinamo în vară, după ce clubul a retrogradat în Liga 2. După un început modest de sezon, ”câinii” speră la play-off-ul care i-ar putea aduce în lupta pentru revenirea în primul eșalon.

Dinamo se bate la play-off! Ce dueluri au ”câinii” în ultimele trei etape

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Lider este CSA Steaua, care are 33 de puncte după 16 meciuri și este aproape sigură de prezența în play-off-ul din Liga 2.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!