CSA Steaua - Oțelul Galați csa steaua peluza sud steaua Liga 2

FOTO La ce au fost supuși fanii Stelei înainte de meciul cu Oțelul: ”Percheziție în corturi și fotografierea buletinelor”

Fanii Stelei nu și-a făcut apariția într-un număr foarte mare la meciul cu Oțelul Galați, câștigat cu 1-0, din cauza procedurilor la care au fost supuși la intrarea în stadion.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 17:32
Data actualizarii: Miercuri 26 Octombrie 2022, 17:39

Majoritatea suporterilor din Peluza Sud Steaua au refuzat să intre la meci după ce au acuzat o atitudine ostilă din partea reprezentanților Jandarmeriei. Pe pagina de Facebook ”AS47” (n.r. - Asociația Steliștilor) au fost publicate mai multe detalii și imagini de la controlul la care au fost supuși fanii care au vrut să intre la meci.

Mai mulți suporteri au fost percheziționați în corturi special amenajate. Acestora li s-a cerut să prezinte și cartea de identitate pentru a fi lăsați în stadion.

Suporterii Stelei, probleme cu jandarmii înainte de meciul cu Oțelul

„Odată cu partida dintre Steaua și Oțelul Galați, ce trebuia să fie o sărbătoare pentru steliști, care reveneau acasă după 3 meciuri jucate în exil, la Mioveni, din cauza suspendării penibile date de către FRF, Jandarmeria s-a întors într-o zonă neagră, de abuzuri și excese față de cetățeni. Acolo unde a mai fost în august 2018, dosarul acela nefiind nici acum judecat. 

Mai precis, și aici cităm din comunicatul Jandarmeriei București, la acest meci, urmau să fie "adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare". 

Iar prin aceste măsuri aceștia au înțeles să percheziționeze excesiv suporterii, în corturi special amenajate pentru dezbrăcarea lor, și să le fotografieze buletinele. Acțiuni care au avut loc doar la peluza echipei gazdă, o dovadă clară de discriminare. Așa cum s-a întâmplat și la meciul Fcsb-UTA, când steliștii au vrut să stea alaturi de arădeni. 

Ba, mai mult și mult mai grav, dacă aveai tupeul să întrebi care e scopul acestor acțiuni, erai băgat în dubă și lovit, pe lângă amenda implicită primită. Agresiunile respective fiind îndreptate asupra unor adolescenți”, se arată pe pagina de Facebook AS47.

Chiar și așa, o parte a galeriei a intrat pe stadion pentru a afișa o coregrafie dedicată uneia dintre grupările componente ale Peluzei Sud Steaua.

În urma victoriei cu Oțelul Galați, Steaua a revenit pe primul loc în Liga 2, cu 26 de puncte, la două puncte distanță de urmăritoarea Unirea Dej. De partea cealaltă, Oțelul a rămas cu 21 de puncte, pe locul trei.

În următoarea rundă, Steaua va juca în deplasare împotriva celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu, în timp ce Oțelul Galați va primi vizita celor de la Gloria Buzău.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies