Liga 1

„Vă spun în premieră!” LPF a găsit soluția! Cum încearcă oficialii de la Ligă să scape cluburile de problemele financiare

LPF pregătește o măsură prin care speră să împiedice cluburile din Liga 1 să mai ajungă în pragul falimentului.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 09:06
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 09:09

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a dezvăluit că la nivelul LPF și FRF există discuții pentru implementarea unor măsuri începând cu sezonul viitor pentru împiedica noi cazuri precum cele de la Gaz Metan, unde fotbaliștii sunt neplătiți de luni de zile.

O măsură importantă pe care conducătorii fotbalului românesc vor să o ia o constituie obligativitatea ca o parte din banii de pe drepturile TV să fie blocați pentru plata salariilor către jucători și staff.

Justin Ștefan: „Văd o soluție în garantarea salariilor!”

„E nevoie să găsim soluții pentru ca toate cluburile din Liga 1 să ajungă cu datoriile la zi. Vă spun în premieră. Am deschis deja o discuție cu repezentanții FRF pentru a identifica soluții, iar una dintre acestea este interzicerea cesiunilor de creanță.

Văd o soluție în garantarea salariilor jucătorilor și staff-ului cu banii din drepturile TV”, a spus Justin Ștefan, potrivit DigiSport.

În momentul de față, trei cluburi din Liga 1 au probleme financiare serioase. Este vorba de Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și Dinamo.

Modifică setările cookies