ANALIZA: Ziua in care Liga 1 a devenit anonima! Oamenii care jucau in fata portii si in spatele birourilor NU mai sunt! PLECARILE care schimba Liga 1:

Autor: Sport.ro
Marti 09 Iulie 2013, 14:15

	ANALIZA: Ziua in care Liga 1 a devenit anonima! Oamenii care jucau in fata portii si in spatele birourilor NU mai sunt! PLECARILE care schimba Liga 1:

►Stadionul e prea mic! STEAUA - PETROLUL, miercuri 20:45, IN DIRECT ProTV si Voyo.ro!

Liga 1 nu va mai fi la fel. E o fraza care se aude tot mai des in ultimele zile, mai ales din cauza plecarilor unor oameni-cheie din Liga 1.

In teren

Steaua l-a cedat pe Raul Rusescu la Sevilla, cu o suma mult mai mica decat isi dorea patronul. Golgheterul echipei si al campionatului a jucat ultimul sau sezon in Romania, iar problemele in atacul campioanei trebuie sa fie rezolvate rapid.

Marius Alexe, golgheterul lui Dinamo si unul dintre cei mai importanti marcatori din Romania, a fost si el cedat de Dinamo. Chiar daca Sassuolo nu spune multe in fotbalul international, pentru el pare sa fie un pas inainte, mai ales din declaratiile pe care le-a dat. Oricum, la Dinamo era cel mai important jucator, un produs al clubului din Stefan cel Mare.

Petrolul a oferit si ea unul dintre cei mai buni marcatori din tara - Bokila. Iminenta sa plecare la Krasnodar va lipsi echipa in noul sezon de o reala forta in atac, deci si spectacolul oferit de meciurile echipei in Liga 1.

In birouri

Dinu Gheorghe spunea in vremea in care Rapid se batea la titlu: "Nu poti sa iei titlul asa, doar cu sufletul. Sa stiti ca nu jocul din teren e totul". Afirmatia are legatura si cu oamenii bogati si influenti care au condus cele mai importante cluburi din Liga 1.

Steaua l-a pierdut pe Gigi Becali. In urmatorii trei ani el va fi in spatele gratiilor, astfel ca nici banii nu mai pot fi gestionati ca pana acum, deci si investitiile la echipa sunt mai mici. In plus, aparitiile sale, telefoanele pe care le dadea conducatorilor atunci cand dorea un jucator vor iesi din discutie.

Nicolae Badea nu va mai fi la Dinamo. Negoita este acum seful clubului, dupa ani in care cuplul Badea-Borcea a adus titluri si cupe in Stefan cel Mare. De acum a inceput o era 'New Dinamo', in care salariile au scazut, oamenii vechi din club au plecat, iar strategia este alta.

La Rapid e ultima 'gaura' in conducere. Copos a vandut echipa, iar din noul sezon (fie el si in Liga II) Cristescu va fi seful. Banii sai sunt cel mai importanti acum pentru un club aflat in deriva, insa e cunoscut faptul ca afaceristul nu are nici pe departe experienta dobandita de Copos in cele doua decenii in Grant.

Ce se va intampla cu Liga 1? Cine iese campioana in 2014?

CCR reia dezbaterea pe tema completurilor de trei judecători de la Înalta Curte. Luarea unei decizii, amânata de două ori
BRAT