CFR Cluj si-a primit cele 24 puncte inapoi de la TAS! Cum arata clasamentul din Liga I | FRF cauta o cale de atac

CFRicire la Cluj! TAS i-a dat inapoi lui CFR Cluj cele 24 de puncte.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Mai 2015, 10:14
Data actualizarii: Vineri 22 Mai 2015, 21:23

UPDATE 11:00 "S-a facut dreptate", spune administratorul judiciar al CFR-ului pentru Stiridesport.ro

"A fost anulata in integralitate. A fost o echipa mare care s-a ocupat de acest lucru. In afara de de avocatul de la TAS si asistentii lui, am fost patru de la Cluj, eu, Mihai Pop, directorul de relatii internationale la CFR Cluj, profesorul Radu Catana, prorectorul UBB, Razvan Pana, avocatul CFR-ului de la Bucuresti. A fost o pregatire foarte intensa a cauzei, care a pornit odata cu hotararea comisiei de recurs. A fost o cauza care a durat mai bine de 7 ore, dar am avut o incredere foarte mare ca rezultatul va fi unul pozitiv."

"Stiam ca argumentele noastre legale sunt mai puternice decat cele de la FRF. Din punct de vedere legal, am considerat ca stam foarte bine inca de la prima instanta, iar organismele de judecata romane trebuia sa respecte legea romana, dar au ignorat acest lucru. Vreau sa-i multumesc avocatului Ibarrola si celor mentionati mai sus, deoarece munca a  fost foarte mare. Este o decizie care indreapta lucrurile, era pacat sa fie pierdute punctele castigate pe teren. Nu am vrut niciodata sa ma gandesc ca vom pierde, pentru ca in procesul de insolventa sumele din drepturile TV erau foarte importante pentru noi,"
a spus Razvan Zavaleanu, administratorul judiciar al CFR-ului.


UPDATE 10:55 CFR Cluj a publicat pe site-ul oficial decizia transmisa prin fax de TAS catre club

 

 

UPDATE 10:50 Site-ul FRF anunta ca va cauta o cale de a ataca aceasta decizie: "Tribunalul Arbitral de la Lausanne s-a pronuntat astazi in cazul procedurilor disciplinare deschise de Federatia Romana de Fotbal pentru clubul FC CFR 1907 Cluj Decizia Tribunalului anuleaza deciziile comisiilor Federatiei Romane de Fotbal si suspenda procedurile discplinare deschise de Federatia Romana de Fotbal pana la solutionarea procesului de insolventa in care este implicat clubul CFR Cluj. Dupa publicarea motivarii acestei decizii, Federatia Romana de Fotbal va analiza oportunitatea utilizarii ultimei cai de atac impotriva deciziei."


UPDATE 10:30: CFR Cluj si-a primit punctele inapoi de la TAS! 

In acest moment, cu 54 de puncte, CFR Cluj urca pe locul 3 in Liga I, sub Tg. Mures si Steaua.

1. ASA Tg. Mures, 68p
2. Steaua, 67p
3. CFR Cluj, 54p
4. Petrolul, 52p
5. Astra, 51p

In lupta la retrogradare, Gaz Metan Medias coboara pe locul 13, primul care duce in Liga a II-a. Cu doua etape inainte de final, in lupta pentru evitarea retrogradarii, clasamentul arata in felul urmator

11. Pandurii, 39p
12. Chiajna, 38p
_______________
13. Gaz Metan, 35p
14. Rapid, 33p
15. U. Cluj, 32p
16. Brasov, 32p
17. Otelul Galati, 26p
18. Ceahlaul 24p


CFR asteapta si spera sa primeasca astazi de la TAS cele 24 de puncte inapoi, cu care se va salva de la retrogradare si ar putea urca pana pe locul 3 in Liga I.

Nu numai CFR asteapta acest raspuns, ci si cluburile care se bat la retrogradare. Daca CFR isi primeste astazi punctele inapoi, Gaz Metan Medias va cobori pe o pozitie de retrogradare, iar miza ultimelor doua meciuri va fi si mai mare.

Inaintea deciziei definitive de la TAS, cei de la CFR par optimisti. Conform Dolce Sport, Catalin Carp, jucatorul CFR-ului, a declarat:

"Conducerea a spus ca 100% o sa vina punctele inapoi si o sa luam locul trei. Desi au fost multe probleme in clubul asta, o sa incheiem cu bine"

Afla astazi pe www.sport.ro raspunsul oficial al TAS in cazul depunctarii CFR-ului

Modifică setările cookies