FRF, depunctari IN MASA pentru Rapid, Petrolul, CFR si alte echipe din Liga I! Comisia de Licentiere a impartit sanctiuni, insa cele mai multe dintre formatii nu vor avea de suferit

FC Petrolul Ploiesti, FC Rapid, CFR Cluj, U Cluj, Otelul Galati, Ceahlaul Piatra Neamt, FC Brasov si Metalul Resita au primit sanctiuni cu depunctarea din partea Comisiei de Fond a Sistemului National de Licentiere din cadrul FRF, anunta Mediafax.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Mai 2015, 14:13
Data actualizarii: Luni 18 Mai 2015, 20:19

UPDATE | Patronul Rapidului, Valerii Moraru, a vorbit si el despre depunctare, acesta spunand ca "este una corecta"

"Stiam de depunctarea aceasta de la inceput. Regulamentul este clar, daca ai datorii esti sanctionat. Deci depunctarea este corecta. Numai ca noi nu am putut plati acele datorii. Sunt datorii acumulate de club de la data intrarii in insolventa si pana la preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre noi.

Din pacate, Rapid este in insolventa si pana nu aproba tribunalul din punct de vedere legal, noi nu avem cum sa platim. Administratorul judiciar a aprobat, iar acum asteptam decizia instantei pentru a putea face efectiv platile", a spus Moraru pentru Mediafax.

UPDATE | Presedintele AFAN, Emilian Hulubei, a comentat si el decizia. Acesta a tinut sa explice, la randul sau, ca Petrolul este cea mai afectata echipa. Din lista formatiilor depunctate, majoritatea par a se indrepta catre Liga a II-a, acolo unde nu se aplica deciziile Comisiei de Licentiere. In acest context, Petrolul ramane singura formatie careia i se poate aplica penalizarea.

”Sunt criteriile de plata fata de angajatii clubului si, probabil, nu au indeplinit si alte criterii legate de infrastructura daca au fost sanctionate cu noua puncte. Sunt cate trei puncte pentru fiecare criteriu.

Mai au posibilitatea sa faca recurs si, daca vor remedia pana atunci problema, se va reveni asupra deciziei.

Conform Caietului de Licentiere, depunctarea Metalului Resita trebuia sa ramana doar daca echipa juca in Liga 1.

Punctul meu de vedere e ca echipele, indiferent daca retrogradeaza sau, ar trebui sa ramana cu punctele luate, dar, nefiind nevoie de dosar de licentiere la Liga 2, nu prea ai cum sa aplici aceasta sanctiune. Nu vad cum sa aplicam licentierea la Liga 2 atat timp cat nu e nevoie de ea”, a declarat Emilian Hulubei la Radio Sport Total FM.

UPDATE | Andi Crangu, directorul sportiv al Petrolului, a comentat decizia luata de Comisia de Licentiere.

”Abia azi dimineata am intrat in posesia motivarii deciziei. Nu pot comenta daca este o decizie nedreapta sau nu. Am luat legatura cu avocatii, vor studia motivarea si vom face demersurile necesare pentru apel", a spus acesta, citat de Mediafax.


Astfel, in urma analizarii dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licenta pentru Liga I, editia 2015-2016, prima instanta a considerat ca sapte grupari din primul esalon si unul din cel de-al doilea nu au indeplinit criteriile financiare.

In consecinta, in primul an in care Federatia Romana de Fotbal a renuntat la sanctionarea cu retrogradarea pentru neindeplinirea cerintelor din manualul de licentiere, Comisia de Fond a stabilit urmatoarele sanctiuni:

Metalul Resita - 9 puncte penalizare

Ceahlaul Piatra Neamt - 9 puncte

Petrolul Ploiesti - 6 puncte

CFR Cluj - 6 puncte

Rapid - 3 puncte

Otelul Galati - 3 puncte

FC Brasov - 3 puncte

Universitatea Cluj - 3 puncte si 50.000 de lei

Dintre cele opt grupari, sanctionate in total cu 42 de puncte, Ceahlaul Piatra Neamt si Otelul Galati sunt retrogradate matematic in Liga a II, iar Metalul Resita nu poate evolua in editia viitoare a Ligii I, pentru ca, din Seria a II-a a Ligii a II-a din care face parte, a promovat deja ACS Poli Timisoara, scrie Mediafax.

Conform regulamentului, deducerea punctelor se face in sezonul 2015-2016 al Ligii I, prin decizii ale Comisiei de Disciplina si Etica a FRF, la solicitarea directorului de licentiere.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!