„E prea mult, Vassarase!” Replică dură a lui Mihai Stoica pentru președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor 

Mihai Stoica Comisia Centrala a Arbitrilor Kyros Vassaras Superliga
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Joi 04 Mai 2023, 21:43
Data actualizarii: Joi 04 Mai 2023, 22:10

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a analizat fazele de arbitraj din etapa recent desfășurată din Superliga României și a stârnit noi controverse. 

Kyros Vassaras a analizat deciziile de arbitraj luate în etapa precedentă din Superliga României, inclusiv penalty-ul primit de Universitatea Craiova în meciul cu FCSB după hențul lui Iulian Cristea, penalty contestat din tabăra vicecampioanei en-titre. Comentariile făcute de Vassaras și postate pe FRF au stârnit noi reacții negative. 

Mihai Stoica, mesaj pentru Kyros Vassaras 

Managerul general de la FCSB, Mihai Stoica, a reacționat după comunicatul de pe FRF în care fazele de arbitraj erau analizate de Vassaras, având un mesaj dur la adresa președintelui CCA. 

„OK, roșiile-s galbene, dar chiar să explici unei țări întregi - care nu vede când mingea atinge mâna lui Cristea - că tu vezi clar asta, e prea mult, Vassarase!

Ia-ne de proști, dar nu ne lua de orbi!”, a scris Mihai Stoica pe contul de Facebook. 

Vassaras revine cu explicații: verdict după faultul comis de Onea + penalty-ul primit de Craiova contra lui FCSB

Grecul a analizat faze controversate din mai multe partide, inclusiv două dintre cele mai comentate din ultimele zile. Una dintre ele se referă la unul dintre penalty-urile primite de Universitatea Craiova în meciul cu FCSB, pentru un presupus henț în careu al lui Iulian Cristea. Vassaras susține că Istvan Kovacs și cei din camera VAR au luat decizia corectă.

"Arbitrul se mișcă repede pentru a avea cel mai bun unghi de vedere. Apărătorul are brațul stâng într-o poziție nefirească, cu palma deschisă și joacă mingea după un șut către poartă.  Arbitrul acordă imediat o lovitură de pedeapsă și avertizează ulterior corect jucătorul cu cartonaș galben. VAR analizează toate unghiurile disponibile, confirmă decizia arbitrului și verifică un posibil ofsaid înainte de penalty.

VAR, cu ajutorul operatorului de reluare, stabilește punctele de marcare pentru ultimele părți ale corpului pentru apărător și atacant, iar sistemul tehnologic ne oferă rezultatul: nu există o poziție de ofsaid", a spus Vassaras.

La capitolul "sancționarea atacurilor imprudente", Vassaras a comentat și faultul comis de Răzvan Onea asupra lui Ermal Krasniqi, în meciul Rapid - CFR Cluj 3-1. De această dată, președintele CCA susține că arbitrul Marcel Bîrsan a greșit și ar fi trebuit să dicteze lovitură liberă pentru CFR Cluj și cartonaș galben pentru Onea.

"Fundașul aleargă și încearcă o deposedare prin alunecare. Își lovește adversarul cu piciorul ridicat într-un atac de intensitate medie spre mare. Este clar un atac imprudent pe care arbitrul nu l-a identificat. Decizia corectă este lovitură liberă directă și acordarea unui cartonaș galben pentru fundaș. Nu sunt elemente pentru cartonaș roșu întrucât atacul nu este făcut cu crampoanele și nu se realizează contact direct pe gleznă sau mai sus de aceasta. VAR nu poate interveni în cazul în care nu se acordă un cartonaș galben în acest caz pentru un atac imprudent", a explicat Vassaras.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!