Rica Raducanu Brazilia Poveștile sport.ro Superliga

VIDEO EXCLUSIV „Carnavaluri, gagici!” În ce țară i-ar plăcea lui Rică Răducanu să trăiască

Fostul portar al Rapidului a fost prezent la emisiunea „Poveștile Sport.ro”, moderată de Andru Nenciu.

Vali Andronescu
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 10:45
Data actualizarii: Miercuri 28 Decembrie 2022, 10:49

Rică Răducanu a fost întrebat despre țara în care i-ar plăcea cel mai mult să locuiască, iar fostul portar, după ce a răspsuns modest 'România', a evidențiat că în Brazilia i-ar plăcea să trăiască.

„Carnavaluri, gagici!” În ce țară i-ar plăcea lui Rică Răducanu să trăiască

Legendarul portar, care a bifat 56 de selecții în echipamentul reprezentativei de fotbal a României a motivat răpunsul, explicând că în Brazilia există carnavaluri, iar lumea de acolo este mult mai liberă.

„(n.r. În ce țară v-ar plăcea să trăiți?) Aici la mine, că sunt original (n.r. România), dar așa, unde aș vrea, în Brazilia! Carnavaluri, gagici! Parcă nimeni nu suferă de nimic acolo”, a spus Rică Răducanu la „Poveștile Sport.ro”.

„Cel mai bun executant?” Rică Răducanu a răspuns cu nume grele la Poveștile Sport.ro

Rică Răducanu s-a aflat în aceeași eră fotbalistică alături de fotbaliști precum Laszlo Boloni, Anghel Iordănescu, Ilie Balaci, Mircea Lucescu, Nicolae Dobrin sau Mircea Sandu.

Întrebat cine era cel mai bun executant de lovituri libere, Răducanu nu a stat mult pe gânduri și a oferit câteva nume grele, evidențiind că șuturile lui Ion Oblemenco îi veneau de hac.

„(n.r. cine era cel mai bun executant de lovituri libere?) Pe timpuri cel mai bun era Liță Dumitru. Dădea și cu stângul și cu dreptul în vinclu. Iosif Rotariu... Erau fotbaliști, măi, tată! Oblemenco... Cum trăgea Neluțu... Îți rupea degetele! Ia uite-le, săracele (n.r. își arată degetele)”, a spus Rică Răducanu.

Cifrele lui Rică Răducanu

Fostul portar născut la Vlădeni a ajuns la Rapid București în vara anului 1965 și a petrecut nu mai puțin de 10 ani la formația din Giulești. În 1975, a fost transferat la Sportul Studențesc, iar trei ani mai târziu a evoluat pentru Steaua București. În 1979, a fost legitimat la FCM Reșita și vândut un an mai târziu la Minaur. În 1980 a ajuns la Rocar și s-a retras din fotbal în 1982.

La naționala României, Rică Răducanu și-a făcut debutul în 1967, când avea 21 de ani, o lună și 15 zile, sub comanda lui Angelo Niculescu. Fostul goalkeeper a strâns, astfel, 56 de apariții în poarta „tricolorilor”. În 1978 a evoluat în ultimul meci, împotriva Iugoslaviei, scor 3-2.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!