Dinamo Ionut Negoita Liga 1 Superliga

„Atunci voi ajuta!” Negoiță a dezvăluit ce l-ar face să bage din nou bani la Dinamo

S-a împlinit un an de când Ionuț Negoiță a renunțat la Dinamo!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 August 2021, 19:02
Data actualizarii: Joi 26 August 2021, 19:26

Pe 13 august 2020, Ionuț Negoiță ceda pachetul majoritar de acțiuni, pe care îl deținea la Dinamo către compania Benel International SA, reprezentata de spaniolul Pablo Cortacero.

A fost pentru prima oară în istoria de 72 de ani a clubului, Dinamo intră sub patronajul unei societăţi internaţionale.

„Au fost persoane care mi-au spus că poate revin la Dinamo, într-un fel sau altul.

E vorba de anumiți suporteri, unii chiar implicați în programul DDB. Înțeleg că le este greu. Sunt convins că acum înțeleg și ei ce implicații sunt și s-au gândit mai bine. Le-am spus "nu" din prima! Altfel stătea situația la Dinamo dacă avea stadion nou, ca Steaua, ca Rapid. Nu că aș fi rămas, dar m-aș fi implicat cumva.

Nu exclud. Ca finanțator, da. Ca sponsor, la un moment, foarte probabil, voi ajuta. Dar nu pe termen scurt. Oricum am ajutat cu spațiile de birouri, cazare, autocar, au fost pe gratis că n-au plătit nimic”, a spus Ionuț Negoiță, potrivit gsp.ro.

Dinamo a intrat în insolvență

În urma managemantului dezastruos din perioada Cortacero, Dinamo a intrat în insolvență în cursul acestui an.

„Tribunalul Bucureşti, prin Secţia a VII-a Civilă, a dispus în data de 26 iunie 2021 admiterea cererii clubului Dinamo Bucureşti de deschidere a procedurii generale privind insolvenţa. După episodul din 2014, istoria acestui club reprezentativ al României consemnează un nou moment dificil şi tensionat. În ultimul an, cu mai multă sau mai puţină înţelegere, opinia publică a putut regăsi, în cuvintele şi cifrele comunicate, dorinţa şi eforturile intense depuse pentru evitarea unui astfel de moment.

Multiple şi susţinute, demersurile de identificare de noi parteneri, sponsori, bănci, discuţiile interminabile şi neserioase din partea acţionarului majoritar cu privire la un plan de susţinere financiară, anunţat doar în presă de către acesta, dar nematerializat în cifrele reci şi seci din contabilitatea clubului, coroborate cu un dezechilibru financiar major reflectat prin necesarul de finanţare, atât pentru plata datoriilor în sold, dar totodată şi pentru asigurarea disponibilităţilor financiare necesare până la 31 decembrie 2021, au contribuit decisiv la luarea deciziei de solicitare a protecţiei legiuitorului român, prin procedura generală a insolvenţei”, se arată în comunicatul de presă al dinamoviștilor.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies