Liga 1

Visul amuzant al Romaniei! Premierul Viorica Dancila, la intalnirea pentru candidatura Romaniei la organizarea Mondialului din 2030

Ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei, spune ca Romania, alaturi de Bulgaria, Serbia si Grecia, poate obtine dreptul de candidatura la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2030.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Decembrie 2018, 14:06
Data actualizarii: Duminica 23 Decembrie 2018, 14:12

"Romania, impreuna cu ceilalti trei parteneri, poate sa obtina aceasta candidatura. Nu este deloc imposibil. Sunt convins ca prin aceasta unire de forte putem reusi sa organizam o asemenea competitie. Organizarea unui campionat mondial presupune foarte multe eforturi si conditii foarte stricte. Am stabilit formarea unui comitet format din 16 persoane, cate 4 din fiecare tara, care sa treaca imediat la treaba si sa lucreze pentru pregatirea acestui proiect. Ne dorim enorm sa ne depunem aceasta candidatura comuna si sper ca impreuna sa reusim,'' a spus Bogdan Matei, conform unui comunicat al MTS.

Ministrul Bogdan Matei a facut parte din delegatia condusa de premierul Romaniei, Viorica Dancila, care a participat sambata la reuniunea cvadrilaterala la nivel inalt de la Belgrad, unde au mai fost prezenti presedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov si prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras.

  • Visul amuzant al Romaniei! Premierul Viorica Dancila, la intalnirea pentru candidatura Romaniei la organizarea Mondialului din 2030

Conform comunicatului, la reuniunea de la Belgrad au fost prezenti si ministrii de resort din celelalte trei tari, subiectul legat de domeniul sportului fiind un proiect major si de anvergura, de candidatura comuna pentru organizarea Cupei Mondiale de Fotbal din 2030, an in care se vor celebra fix 100 de ani de existenta a Cupei Mondiale.

La discutii a participat si Gica Popescu, actualmente consilier onorific al premierului Viorica Dancila.

Modifică setările cookies