Viorel Moldovan a văzut faza constroversată din CFR - FCSB și a dat verdictul: ”Cu tot respectul”

Viorel Moldovan CFR Cluj - FCSB Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Decembrie 2023, 10:04
Data actualizarii: Luni 11 Decembrie 2023, 10:04

Meciul dintre CFR Cluj și FCSB s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa cu numărul 19 din Superliga României.

În minutul 51, Coman a marcat pentru 2-1 cu o execuție de la mare distanță, însă Colțescu a fost avertizat din camera VAR, acolo unde se afla George Găman, că este posibil să fie existat un fault al lui Valentin Crețu asupra lui Philip Otele, cu aproximativ 25 de secunde înainte de gol.

Viorel Moldovan, în prezent analist TV, a urmărit faza constroversată din meciul CFR - FCSB și a dat verdictul.

Viorel Moldovan: ”A fost fault la Crețu”

Fostul mare internațional este de părere că Sebastian Colțescu a luat decizia corectă, iar reușita lui Florinel Coman trebuia să fie anulată, chiar dacă execuția sa l-a impresionat.

”Cu tot respectul pentru antrenorul de la FCSB, îi înţeleg frustrarea. Să marchezi un gol aşa superb şi mie mi-ar părea rău. Şi chiar îmi pare rău că nu a fost validat golul lui Florinel Coman. Acest gol a fost anulat, mare păcat, dar premergător golului, cred că, totuşi, a fost fault la Creţu acolo”, a spus Viorel Moldovan, la Prima Sport.

După ce Coman și coechiperii au sărbătorit golul în fața galeriei, Sebastian Colțescu a decis, cel mai probabil la indicația lui George Găman, aflat în camera VAR, să meargă la monitor pentru a revedea un incident petrecut cu 25 de secunde înaintea golului, când Crețu l-ar fi faultat pe Otele.

Pe reluări se observă un contact între Crețu și Otele, însă după ce fundașul de la FCSB lovește mingea. După ce a revăzut faza la monitor, Colțescu a stabilit că Valentin Crețu l-a faultat pe Otele, astfel că a anulat golul lui FCSB și a dictat lovitură liberă pentru CFR Cluj din jumătatea de teren a vicecampioanei.

Adrian Porumboiu și Ion Crăciunescu, foști arbitri internaționali, spun că faultul lui Crețu asupra lui Otele a fost clar, iar brigada a luat decizia corectă. Totuși, "protocolar", spune Porumboiu, arbitrii nu ar fi procedat tocmai corect, având în vedere că arbitrul de centru luase deja o decizie în teren, iar VAR-ul a intervenit la o distanță destul de mare.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!