VIDEO EXCLUSIV Vine VAR-ul, bine-i pare! Gigi Becali, reacție "marcă înregistrată" 

Odată cu startul noului sezon, Supercupa programată pe 9 iulie (CFR - Sepsi), va exista și în fotbalul românesc Sistem de Video Arbitraj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Iulie 2022, 16:50
Data actualizarii: Duminica 03 Iulie 2022, 16:53

Într-o intervenție telefonică la Ora Exactă în Sport de la Pro Arena, Gigi Becali a comentat și apariția VAR în Liga 1. Becali, care a spus de mai multe ori că FCSB a pierdut titlul sezonul trecut și din cauza erorilor de arbitraj, a susținut că Sistemul de Video Arbitraj îi va face pe cavalerii fluierului să fie "mai corecți". 

Gigi Becali: "Nu îmi e frică, la revedere, acum e foarte bine!"

"Acolo nu mai ai ce să îi faci, acolo, la revedere, nu mai ai ce să îi faci. VAR-ul îl obligă pe arbitru să fie mai corect, chiar dacă va greși, e om, greșește, acum nu poți crede că cineva face, drege. Nu îmi e frică, la revedere, acum e foarte bine", a declarat Gigi Becali, la Ora Exactă în Sport de la Pro Arena. 

Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal au ajuns în luna martie a acestui an la un acord pentru implementarea arbitrajul video (VAR) în Liga I. De atunci, termenul privind folosirea VAR în România a fost mutat din diverse motive, fiind stabilit pentru începutul anului 2022, apoi pentru startul play-off-ului/play-out-ului ediţiei 2021-2022 (aprilie 2022). 

Burleanu dă asigurări că totul e OK

“Am aprobat crearea unui departament de arbitraj, care va urmări implementarea strategiei de creştere a numărului de arbitri, precum şi a procesului de educaţie al arbitrilor spre fotbalul de mare performanţă. Vom crea şi un departament care se va ocupa exclusiv de implementarea VAR-ului”, a spus Răzvan Burleanu, la finele Comitetului Executiv care a avut în urmă cu câteva zile. 

Burleanu a vorbit şi despre stadiul implementării sistemului VAR: “Am fost nevoiţi la nivel de regulamente să intervenim. Vă pot confirma că primul meci care va beneficia de asistenţă video va fi meciul de Supercupă disputat în 9 iulie la Arad. Săptămâna aceasta vom finaliza toate aprobările necesare pe care le avem de trecut prin ele în ceea ce priveşte relaţia cu FIFA. Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Ne dorim ca echipele care vor participa în acest prim meci să beneficieze şi de un training din partea colegilor noştri din arbitraj”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies