Vine VAR-ul, bine-mi pare! Primul meci din România care va beneficia de arbitraj video

VAR FRF Liga 1 Razvan Burleanu Supercupa Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Mai 2022, 08:30
Data actualizarii: Joi 19 Mai 2022, 08:32

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a declarat că sistemul va fi folosit la Supercupa României.

Supercupa României, care se va disputa pe 9 iulie între campioana CFR Cluj și câșțigătoarea Cupei (Sepsi Sf. Gheorghe sau FC Voluntari), va beneficia de sistemul VAR, a anunțat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

”În ceea ce priveşte implementarea VAR-ului, suntem în grafic. Aşa cum am anunţat, toate meciurile din Liga 1 din sezonul următor vor beneficia de asistenţă video pentru arbitraj, iar primul meci din România care va beneficia de asistenţă video va fi chiar Supercupa României, care se va disputa în 9 iulie. 

Ne aflăm în ultima fază de certificare a întregului sistem VAR. În aceste zile avem un reprezentant FIFA la Bucureşti pentru certificarea arbitrilor şi a operatorilor, iar la finalul lunii vom avea o nouă vizită din partea FIFA, pentru certificarea infrastructurii stadioanelor şi pentru sisteme", a spus șeful de la Casa Fotbalului.

Sezonul din Liga 1 începe pe 16 iulie

În cadrul Comitetului Executiv al FRF de miercuri, s-a decis ca Supercupa României să se dispute pe 9 iulie 2022 și s-au stabilit datele de start ale competițiilor fotbalistice din România, pentru sezonul următor:

Liga 1: 16 iulie 2022

Liga 2: 6 august 2022

Liga 3: 27 august 2022

Liga de Tineret: 20 august 2022

Liga Elitelor U17: 20 august 2022

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!