Victor Piturca FCSB Nicolae Dica Superliga

Victor Pițurcă, ipoteză surprinzătoare! De ce a revenit Nicolae Dică la FCSB, deși nu și-ar fi dorit să o facă: „A fost obligat!”

Nicolae Dică a preluat-o pe FCSB la finalul lunii iulie, pentru a doua oară, însă a plecat după doar trei luni din cauza divergențelor cu patronul Gigi Becali.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2022, 14:28
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2022, 14:32

Victor Pițurcă, fostul selecționer al României, este de părere că „Dicanio” nici n-ar fi vrut să mai revină la FCSB, însă „a fost obligat” să o facă.

„În fotbalul românesc, 80% dintre antrenori sunt obligaţi să facă compromisuri. Altfel nu antrenează. Îl vedem pe Dică, pe care l-am văzut foarte, foarte supărat şi are dreptate.

  • Victor Pițurcă

Eu sunt sigur că nu şi-a mai dorit să mai vină la FCSB, dar ce era să faca? El are nevoie să antreneze şi toţi trebuie să antreneze, dacă stau, nu e bine pentru ei, îi uită lumea.

Ce sfat pot eu să le dau eu? Ca să îşi desfăşoare activitatea ca profesionişti, cel mai important e ce semnează. Am vorbit cu mai mulţi antrenori tineri şi mi-au spus <<nea' Piţi, nu vor>>.

Îi inţeleg şi pe ei, dar, dacă te doreşte un patron neapărat, nici tu nu accepţi lucrul ăsta. Eu vreau aşa, dar să am linişte. Dacă semenezi un contract, e bine şi pentru patron, şi pentru tine, ca antrenor, că ai posibilitatea să îţi desfăşori activitatea cum vrei tu.

Eşti la mâna patronului, că te dă patronul afară după două săptămâni, ai discuţii cu patronul, patronul îţi sugerează că trebuie să joace x sau y, că am dat bani pe el, că vreau să îl vand... şi atunci nu mai introduci în teren ce vrei tu.

Niciodată nu o să mulţumeşti, poate doar să câştigi campionatul, să duci echipa în Champions League şi să aduci 20-30 de milioane... probabil ar fi mulţumit pe moment, că după o perioadă se uită”, a spus Victor Piţurcă, potrivit Orangesport.

Dică, două mandate pe banca FCSB-ului

Fostul fotbalist Nicolae Dică (42 de ani), care s-a făcut remarcat la Steaua ca jucător, se afla la cel de-al doilea său mandat ca antrenor la FCSB, el pregătind echipa bucureşteană în perioada 2017-2018.

Dică a preluat echipa de fotbal FCSB la finalul lunii iulie, când l-a înlocuit la conducerea tehnică a echipei roş-albastre pe Anton Petrea, reuşind calificarea în grupele Europa Conference League.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!