VEZI POVESTEA SERVIETEI LUI BECALI CU 1.7 MIL. DE LA CLUJ

Autor: Sport.ro
Joi 08 Mai 2008, 19:04
E SAU NU VINOVAT GIGI BECALI?

Gigi Becali si 3 apropiatii de-ai sai sint acuzati de fapte de coruptie. Angajatii finantatorului Stelei, si Gigel Coman, unul dintre fotbalistii Universitatii Cluj, au fost audiati aseara, de anchetatorii anti-coruptie.

Procurorii spun, ca au gasit asupra lor, un milion 700 de mii de euro, si ca acesti bani, ar fi trebuit sa ajunga in buzunarele jucatorilor de la Universitatea, daca acestia, nu pierdeau meciul. De altfel, toti fotbalistii acestei echipe, au fost invitati la Parchet.

Fotbalistii Universitatii Cluj au fost audiati ore in sir. Rand pe rand procurorii i-au chestionat cel mai probabil in legatura cu o presupusa oferta financiara facuta de Gigi Becali care ar fi incercat sa ii stimuleze sa isi apere sansele in fata celor de la CFR. In situatia in care CFR-ul pierdea ieri sau termina meciul la egalitate Steaua devenea campionana Romaniei.

N-a fost sa fie, dar procurorii din Cluj tot au ridicat aseara tarziu, 4 persoane aflate intr-un restaurant.

In aceasta situatie au fost Teia Sponte vice presedintele Stelei, Gigel Coman fotbalist la Universitatea, si doi dintre bodyguarzi lui Gigi Becali.

Acestia din urma au avut cate o explicate pentru faptul ca azi noapte se plimbau prin fatza parchetului anticoruptie din Cluj.

Cei doi au adus apoi in curtea parchetului o masina cu numere de Bucuresti in care s-ar fi urcat Teia Sponte.

Tot azi-noapte a iesit din sediul parchetului Cluj si Gigel Coman.

Procurorii au fost zgarciti in declaratii. Intr-un comunicat de presa, afirma ca :

"Biroul de Informare şi Relaţii Publice precizează că procurorii DNA nu au reţinut nicio persoană în cursul zilei de 7 sau 8 mai 2008, dar că se află în desfăşurare o anchetă penală efectuată de procurorii Secţiei de combatere a corupţiei - structura centrală, în cadrul căreia a fost începută urmărirea penală faţă de mai multe persoane pentru infracţiuni de corupţie."

Surse judiciare spun ca acuzatia este de dare de mita. Si aste pentru ca in codul penal se afirma ca "Promisiunea (...) de bani ori alte foloase în scopul de a îndeplini, (...) un act privitor la îndatoririle sale de serviciu" este considerata infractiune.

Daca la Cluj audierile continua la Bucuresti procurorii l-au asteptat inutil pe Gigi Becali. Desi aseara finantatorul Stelei, care a admis ca banii adica 1 milion 700 de mii de euro ii apartin, a precizat ca oamenii lui urmau sa cumpere de ei, niste trenuri din Cluj. Ulterior s-a razgindit si a declarat ca erau toti pentru bomboane de ciocolata.

 

Epidemia de coronavirus ar putea duce la o nouă criză economică globală. "Otravă pentru pieţele financiare"
BRAT