Valeriu Iftime poate da lovitura! Un club din Franța și altul din Polonia, pe urmele lui Victor Dican. Cum îl descriu francezii

Victor Dican FC Botosani Saint-Etienne Superliga
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 16 August 2023, 16:49
Data actualizarii: Miercuri 16 August 2023, 17:01

Saint-Etienne vrea să-și întărească linia defensivă cu un nou apărător central, iar atenția sa se îndreaptă spre Victor Dican (FC Botoșani). Pe fir a intrat și un club din Polonia.

După achizițiile promițătoare din ultima perioadă, precum Briançon, Giraudon, Pétrot, Appiah și Batubinsika, se pare că echipa franceză își propune să aducă un al șaselea apărător central de când Laurent Batlles a preluat echipa, în vara anului trecut.

Cotidianul francez Le Progrès și GSP susțin că, Saint-Etienne și clubul polonez Lech Poznan sunt în competiție pentru semnarea lui Victor Dican.

Ofertele propuse de francezi și polonezi se situează într-un interval cuprins între 500.000 și 600.000 de euro, la care s-ar putea adăuga bonusuri și o cotă dintr-o eventuală revânzare, însă reprezentanții clubului din Moldova nu se grăbesc și  așteaptă propuneri mai bune.

„Tânărul de 22 de ani, cu o înălțime impresionantă de 1,92 metri, este capabil să acopere atât poziția de mijlocaș defensiv, cât și cea de apărător central. Momentan sub contract cu FC Botoșani până în 2025, Dican este internațional de tineret, având la activ 22 de selecții în echipa națională U21 a României”, îl descriu francezii pe Dican.

Interesul pentru Dican vine în contextul în care Saint-Etienne vrea să-și consolideze echipa pentru sezonul viitor și să își asigure opțiuni solide în linia defensivă, iar Victor Dican este privit de oficialii clubului din Franța ca un jucător cu potențial ridicat, care ar putea să aducă plus valoare echipei.

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Victor Dican, potrivit transfermarkt.com.

100.000 de euro a plătit Botoșani pe fotbalistul defensiv ajuns la 22 de ani în momentul în care l-a cumpărat de la U Cluj, în ianuarie 2022.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!