Emerich Ienei Viktor Orban Liga 1

Ungaria mai face un pas in fotbalul romanesc: Ienei, consilierul Ungariei pe probleme de sport! Viktor Orban face scoala de fotbal in Bihor

Emerich Ienei este consilierul lui Viktor Orban pe probleme de sport.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Martie 2019, 08:36
Data actualizarii: Joi 07 Martie 2019, 08:48

Emerich Ienei (80 de ani), antrenorul care a reusit cea mai mare performanta din istoria fotbalului romanesc, castigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, a fost cooptat de premierul Ungariei in echipa de consilieri pe probleme de sport.

"Asa este, sunt consilierul domnului Orban. Il cunosc de foarte multa vreme si, fiind implicat si pasionat de sport, n-am putut sa-l refuz. Am fost o singura data la dansul in Ungaria, unde am avut o intalnire, dar de atunci nu am mai mers acolo, pentru ca imi e greu cu drumurile. Vorbim des la telefon, e metoda de comunicare cea mai simpla", spune Ienei in Gazeta Sporturilor.

Maghiarii deschid un nou centru de fotbal in Romania


Ienei se va ocupa de o noua mutare strategica a Ungariei in fotbalul romanesc. Guvernul de la Budapesta vrea sa finanteze infiintarea unei academii de fotbal in judetul Bihor, pe modelul celei construite la Miercurea Ciuc.

"Il ajut cu tot felul de informatii legate de fotbalul din Oradea, din judet de aici, de la noi. In ultimele discutii pe care le-am avut la telefon, am incercat sa gasim un loc si o echipa de aici, din judet, unde sa faca o Academie de fotbal. Dupa modelul de la Sepsi si Csikszereda. Am avut deja primele discutii cu dansul, dar si cu cei din oras. Trebuie sa fie implicati mai multi factori, sa gasim si fosti fotbalisti care vor sa fie parte din acest proiect. Eu am fost cooptat deja in echipa asta si incerc sa ajut cu cele mai bune sfaturi si informatii pe care le am."

"Urmeaza ca in perioada viitoare sa mai avem o intalnire, cred ca o sa vina si domnul Orban si vom stabili exact locatia unde sa fie construita Academia si sa punem la punct toate detaliile, sa dam drumul la treaba.", a mai spus Ienei in Gazeta.

Conform ultimului recensamant, in judetul Bihor traiesc 138.000 de etnici maghiari. Bihorul este al patrulea in topul celor care gazduiesc cei mai multi etnici maghiari, dupa Harghita, Mures si Covasna.

Modifică setările cookies