Unde vrea Dinamo să joace meciurile de pe teren propriu, după ce stadionul din ”Ștefan cel Mare” va fi demolat

Razvan Zavaleanu Dinamo stadion Dinamo Superliga Dinamo - CFR Cluj
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 09:09
Data actualizarii: Vineri 26 Noiembrie 2021, 09:13

Dinamo se gândește deja unde va juca meciurile de pe teren propriu, atunci când arena din Ștefan cel Mare va fi demolată pentru a intra în proces de modernizare.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, spune că s-au purtat discuții pentru ca Dinamo să joace pe Arcul de Triumf, acolo unde a dorit, în trecut, și FCSB să joace meciurile de pe teren propriu.

„În primăvară urmează să fie demolat stadionul nostru. Momentan, nu e nimic sigur referitor la arena pe care vom putea evolua. Pot să vă spun că am purtat discuţii pentru Arcul de Triumf, avem documentaţia pregătită.

Aşteptăm ca situaţia juridică a acestui stadion să fie rezolvată pentru a putea fi inclus in circuitul public”, a spus Răzvan Zăvăleanu, pentru Radio Dinamo 1948.

CNI, ultimele detalii despre stadionul Dinamo

Recent, Compania Națională de Investiții a oferit ultimele detalii despre construirea stadionului Dinmo, care trebuia să facă parte din proiectul pentru EURO 2020.

Doar că problemele de natură juridică au împiedicat începerea lucrărilor în ”Ștefan cel Mare”. S-a luat în calcul inclusiv construirea noului stadion în spatele celui vechi, iar acum CNI a revenit asupra posibilității ca stadionul nou să fie construit în locul celui deja existent.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată la Compania Națională de Investiții, vă transmitem faptul că în data de 29.10.2021, CS Dinamo a trimis către CNI SA tema de proiectare și nota conceptuală. 

Ca urmare, în vederea demarării unei noi proceduri de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezablitate este necesar rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului. 

Ulterior contractării și întocmirii celor două studii pentru noul amplasament propus de CS Dinamo, acestea vor fi supuse avizării în Consiliul Tehnico-Economic al CNI, Consiliul Tehnico-Economic al MDLPA și prin emiterea unor hotărâri de guvern vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. 

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a precizat CNI, într-un comunicat emis pentru GSP.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!