EXCLUSIV Noul stadion al lui Dinamo ar putea ”grăbi” ieșirea din insolvență: ”Ar fi un boost financiar incredibil”

Razvan Zavaleanu Dinamo Stadion Superliga "Asa se poate face o arena de 30.000 de locuri!" Directorul CNI da noi detalii despre noul stadion Dinamo
Daniel Anghel
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 14:22
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 15:08

Dinamo așteaptă cu nerăbdare noul stadion care ar urma să fie construit în ”Ștefan cel Mare”.

”Câinii” ar avea de câștigat și din punct de vedere financiar, spune Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, care nu crede, însă, că noua arena o să apară în viitorul apropiat.

„Cred că în contextul suporterilor noștri ar fi un boost financiar incredibil. Un meci pe Arena Națională, cu stadionul plin, nu vorbim de aceste condiții de pandemie, poate să aducă sume de peste un milion de lei per meci! Chestia asta ne-ar ajuta foarte mult, însă nu știu în cât timp poate fi construit un stadion nou. 

Dinamo așteaptă cu nerăbdare noul stadion

Dacă s-ar apuca mâine de lucru, ceea ce știm că nu este cazul, eu presupun că în mai puțin de doi ani nu avem un stadion.

Așa că nu mă gândesc ce impact ar putea avea asupra insolvenței un stadion nou pentru că, în termeni obiectivi, nu cred că va exista prea repede acest stadion. Sau poate în ultimul an de insolvență. Este evident că ar fi foarte bun”, a spus Zăvăleanu, pentru www.sport.ro.

CNI, ultimele detalii despre stadionul Dinamo

Recent, Compania Națională de Investiții a oferit ultimele detalii despre construirea stadionului Dinmo, care trebuia să facă parte din proiectul pentru EURO 2020.

Doar că problemele de natură juridică au împiedicat începerea lucrărilor în ”Ștefan cel Mare”. S-a luat în calcul inclusiv construirea noului stadion în spatele celui vechi, iar acum CNI a revenit asupra posibilității ca stadionul nou să fie construit în locul celui deja existent.

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată la Compania Națională de Investiții, vă transmitem faptul că în data de 29.10.2021, CS Dinamo a trimis către CNI SA tema de proiectare și nota conceptuală. 

Ca urmare, în vederea demarării unei noi proceduri de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezablitate este necesar rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului. 

Ulterior contractării și întocmirii celor două studii pentru noul amplasament propus de CS Dinamo, acestea vor fi supuse avizării în Consiliul Tehnico-Economic al CNI, Consiliul Tehnico-Economic al MDLPA și prin emiterea unor hotărâri de guvern vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. 

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a precizat CNI, într-un comunicat emis pentru GSP.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!