drepturi tv Digi Liga I Superliga

Veste uriasa pentru cluburile din Liga I! Digi preia drepturile TV pentru campionatul intern! Cat au platit

Cluburile din Liga I primesc o veste nesperata. Meciurile din Liga I si Cupa Ligii se vor vedea si pentru abonatii RCS&RDS. "Pentru cluburi, aceasta intelegere este ca aerul", sustine Dumitru Dragomir.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Ianuarie 2015, 15:30
Data actualizarii: Vineri 16 Ianuarie 2015, 17:08

UPDATE 5: Digi confirma printr-un comunicat ca va transmite meciurile din Liga I si Cupa Ligii pentru urmatoarele doua sezoane si jumatate, pana in 2019. Potrivit sursei citate, compania RCS&RDS nu va percepe clientilor sai niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu si satelit, pentru vizionarea competitiilor sportive.

Surse: Look TV va da in continuare toate cele 9 meciuri, in timp ce Dolce va ramane cu optiunile pentru meciurile de pe Look Plus.

UPDATE 4: Liga Profesionista de Fotbal refuza sa comenteze informatiile, limitandu-se sa anunte pentru www.sport.ro ca "daca vom avea ceva de comunicat pe acest subiect, orice pozitie a Ligii va fi exprimata numai intr-o conferinta de presa"

UPDATE 3: www.sport.ro a aflat pe surse ca Digi va transmite meciurile. Digi NU va prelua Look TV in retea. Nu este clar in acest moment ce se va intampla in retelele UPC si Dolce cu meciurile produse de Digi.

UPDATE 2: Conform unor informatii de ulltima ora, transa pentru drepturile TV a fost achitata catre Liga Profesionista de Fotbal.

UPDATE 1: Dumitru Dragomir sustine ca intelegerea intre RCS&RDS si Paszkany a fost incheiata in urma cu doua zile, contra sumei de 12 milioane de euro: "Felicitari Ligii pentru aceasta intelegere. Stiam de doua zile ca Paszkany s-a inteles. Au platit 12 milioane de euro ca sa dea meciurile. Pentru cluburi inseamna garantia banului, este ca aerul", a declarat Dumitru Dragomir pentru www.sport.ro

Digi preia drepturile TV pentru Liga I si Cupa Ligii

Toata lumea asteapta sfarsitul lunii pentru rata de 15 milioane, iar mai multe surse sustin ca cei care se afla in spatele business-ului nu au decat 10 milioane de euro si urmau sa solicite plata in doua rate pentru transa din ianuarie.

Background:
Business-ul de 30 de milioane de euro al companiei Intel Sky Broadcast se baza pe posibilitatea ca toate cele trei retele sa difuzeze simultan Liga I prelund Look Tv punand astfel bazele primei operatiuni pay-tv pe toti operatorii de cablu din Liga I.

In urma unor disensiuni intre doi fosti buni parteneri de afaceri si prieteni, Zoltan Teszari si Arpad Paszkany, Digi a refuzat sa plateasca pretul cerut de Look. In acest moment compania malteza se poate baza pe venituri de 17 milioane de euro de la Telekom si UPC, care au acceptat sa preia in regim pay-tv si cu anumite clauze posturile Look TV si Look Plus. Pierderile estimate erau de minim 16 milioane de euro incluzand in suma totala si cheltuielile de productie si redactionale.

In momentul acesta, faptul ca Digi transmite meciuri din Liga I poate asigura formal principala sursa de venit a cluburilor in acest sezon, mai putin Steaua care are venituri din Europa.

Imaginea completa a afacerii drepturilor TV din Liga I

Iorgulescu debarcat, drepturile TV valoreaza 18 mil euro. Material exclusiv cu scenariul unui personaj important din piata media - DETALII AICI

Premiera negativa in istoria televiziunii din Romania: Steaua a facut audienta zero! - DETALII AICI

"Un euro de abonat nu e o suma mare!" Interviu cu un personaj top class din piata drepturilor TV. Cum poate schimba LPF formatul  - DETALII AICI

Interviu exclusiv: In ce conditii se poate anula contractul de 168 mil euro pentru drepturile TV ale Ligii I - DETALII AICI

"5 lei pe luna pentru a vedea meciurile Ligii I ar fi mai ieftin decat 1L de benzina" Cum o "pompa" de 168 mil € va salva Liga I - DETALII AICI


Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!