Transfer marca Gică Hagi. Mutarea a devenit ”semnătura” ”Regelui”

Transfer Hagi constantin grameni farul Gica Hagi transferuri farul Superliga Gică Hagi / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 08:58
Data actualizarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 09:06

Farul poate face un transfer de senzație în iarnă! Campioana României poate fi protagonista unei mutări tari în pauza dintre ani.

Publicațiile renumite (din Europa) pentru analizele pe care le fac jucătorilor tineri atrag atenția asupra lui Constantin Grameni, mijlocașul central el echipei Farul. Tânărul născut la Constanța, la 23 octombrie 2002, a impresionat cu procentajul ridicat de pase reușite, pentru faptul că are un grad mare de pase care ”ajung la destinație”.

Scouted notează faptul că Grameni poate ajunge la o echipă importantă din Europa de Vest, iar scouterii anumitor formații ar fi cu siguranță impresionați de randamentul tânărului lansat în fotbal de Gică Hagi, dorit de Rapid în vară, dar și de anumite formații din afara României. S-a zvonit chiar și numele clubului Beșiktaș.

  • Gică Hagi

Constantin Grameni, de la Farul, a impresionat cu randamentul paselor reușite 

Revenind la calitățile lui Constantin Grameni, publicația amintită notează următoarele: ”Acestea sunt pasele progresive (n.r. - foto articol) ale lui Constantin Grameni din sezonul 2023/24 de până acum, în România și în cupele europene.

El surprinde pe faza de atac, susținând atacurile și punând apărările adverse sub presiune. Trecerea într-un campionat mai puternic este posibilă.

Constantin Grameni este unul dintre cei mai buni pasatori tineri în prezent.

Are o gamă variată de calități în bagaj: împinge liniile, schimbă direcțiile. Cifrele lui sunt mereu printre cele mai bune în SupeLiga României”.

Constantin Grameni, cotat de 2 milioane de euro de Transfermarkt 

Constantin Grameni (21 de ani), produs al Academiei Gică Hagi, a avut evoluții solide și în precedentul sezon, cu 39 de meciuri, șase goluri și patru pase decisive în tricoul formației lui Gică Hagi.

• 2 milioane de euro este cota de piață a lui Grameni, potrivit Transfermarkt

În actuala stagiune, în 21 de meciuri, Grameni a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă. Reușitele au fost bifate în SuperLiga României, în 15 prezențe.

Se spunea că Rapid ar fi dispusă să achite un milion de euro și să cedeze 20% dintr-un viitor transfer pentru a-l cumpăra de Constantin Grameni, de la Farul Constanța. Mutarea, până la urmă, nu s-a făcut!

Rapid și Beșiktaș l-au dorit pe Constantin Grameni în vară 

Și Beșiktaș era numită în momentul în care se discuta despre transferul lui Grameni. Clubul din Turcia era dispus, se pare, să plătească suma de 1.5 milioane de euro pentru mijlocașul campioanei României, însă nici mutarea aceasta nu s-a făcut.

Gică Popescu, președintele Farului  Constanța, dezvăluia, în luna mai, faptul că Rapid București a făcut o ofertă oficială pentru Constantin Grameni, însă a adăugat că echipa de la malul mării cere prețuri mari pe jucătorii săi și că le va fi greu adversarelor din Superligă să-i cumpere.

În iarnă e posibil ca Grameni să plece de la Farul, în stilul unor mutări care au devenit ”semnătura” lui Gică Hagi. Ultimele sunt cele ale lui Adrian Mazilu, cedat la Brighton pentru 3 milioane de euro, și Andrei Borza, trimis la Rapid în schimbul a 800.000 de euro. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!