OFICIAL Pepe revine la 40 de ani la naționala Portugaliei! Lusitanii sunt deja calificați la Euro 2024

Pepe EURO 2024 Nationala Portugaliei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 08:49
Data actualizarii: Sambata 11 Noiembrie 2023, 08:51

Veteranul de la FC Porto a devenit în această lună cel mai în vârstă marcator din istoria Champions League.

Pepe, fundaşul portughez în vârstă de 40 de ani, a fost anunţat vineri în lotul convocat de selecţionerul Roberto Martinez pentru meciurile cu Liechtenstein şi Islanda, din calificările Euro 2024.

Portugalia este deja calificată pentru turneul final al Euro 2024 şi va disputa pe 16 şi 19 noiembrie ultimele două partide din calificările pentru competiţia de anul viitor, în compania echipelor naţionale din Liechtenstein şi Islanda.

Selecţionerul Roberto Martinez l-a rechemat la naţională şi pe fundaşul lui FC Porto, veteranul Pepe (40 de ani). 

Martinez, care nu l-a convocat pe Pepe în ultima perioadă din cauza unei accidentări, a spus depre fundaşul lusitan că este de un „profesionalism exemplar. Are o experienţă foarte importantă, care poate fi utilă echipei”, conform news.ro.

Pepe, omul recordurilor în Champions League

Integralist și autor al unui gol în minutul 90+1 marți seara în meciul FC Porto - Royal Antwerp 2-0 din grupele Champions League, fundașul gazdelor Pepe a devenit acum și cel mai în vârstă marcator din istoria Cupei Campionilor Europeni/Ligii Campionilor, la 40 de ani și 254 de zile!

Luna trecută, el devenise cel mai în vârstă jucător de câmp din istoria Champions League, la 40 de ani și 241 de zile!

Totodată, Pepe este și singurul marcator peste 40 de ani din competiția C1 de la începuturile ei din 1955!

Pepe are 3 trofee Champions League cu Real Madrid

Pepe, internațional portughez născut în Brazilia (134 de selecții începând cu anul 2007), a evoluat timp de un deceniu la Real Madrid (2007-2017), alături de care a câștigat trei trofee Champions League.

A revenit în 2019 la FC Porto, de unde plecase în 2007 la Real, și continuă să joace titular fără probleme și la 40 de ani.

Lotul Portugaliei pentru meciurile cu Liechtenstein şi Islanda

Portari: Diogo Costa (FC Porto), José Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (AS Roma)

Fundaşi: Diogo Dalot (Manchester United), Nelson Semedo (Wolverhampton), Joao Cancelo (FC Barcelona), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica Lisabona), Goncalo Inacio (Sporting Portugalia), Pepe (FC Porto), Toti Gomes (Wolverhampton)

Mijlocaşi: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Al-Hilal), Joao Neves (Benfica Lisabona), Bruno Fernandes (Manchester United), Otavio Monteiro (Al Nasr), Vitinha (PSG), Matheus Nunes (Manchester City), Bernardo Silva (Manchester City)

Atacanţi: Ricardo Horta (Sporting Braga), Bruma (Sporting Braga), Rafael Leao (AC Milan), Joao Felix (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Goncalo Ramos (PSG), Diogo Jota (Liverpool)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!