SUPER pustii romani crescuti pentru MILIOANELE de euro de la Real, Barca, Man. United sau PSG! Ei sunt promisiunea unui viitor URIAS in Romania

SUPER pustii romani crescuti pentru MILIOANELE de euro de la Real, Barca, Man. United sau PSG! Ei sunt promisiunea unui viitor URIAS in Romania

Sunt cativa pusti romani pe care Romania ii creste pentru un vis urias: sa joace in tricourile celor mai tari echipe din lume.

Poate ca nu baga bani in salarii acum, dar Dinamo investeste enorm in academia de fotbal, acolo unde deja a pregatit o lista cu cativa pusti care in urmatorii ani vor ajunge la prima echipa. De acolo, viitorul e numai al lor. Asa cum Barca l-a luat pe pustiul Halilovic de la Dinamo Zagreb, in viitor ar putea sa il ia pe unul dintre pustii de mai jos, de la Dinamo. Dinamo Bucuresti.

Pentru academia lui Dinamo, targetul unei generatii de fotbalisti este de 6 jucatori propulsati pentru Liga I: 3 pentru echipa mare, trei pentru transferuri.

VEZI AICI SECRETELE DIN SPATELE ACADEMIEI LUI DINAMO. MARTURII NESPUSE PANA ACUM

Este o cale de a obtine si performanta cu investitii minime, in jucatori tineri care nu cer salarii mari, dar si de a obtine bani importanti din transferuri.

“Patrick Petre de la 97, Andrei Tarcovean, Georgescu… sunt multi copii foarte buni. Dobre Simone e un jucator foarte bun. Targetul nostru este de a creste copii care dupa un ciclu de 8 ani sa ramana la Dinamo. Daca raman doi, trei si alti 3 raman la echipe de Liga I, procentajul este de 100 %.”, spune Gabi Raduta, seful centrului de Copii si Juniori de la Dinamo, pentru www.sport.ro.

In prezent, Dinamo are 17 jucatori crescuti de propria pepiniera care evolueaza in Liga I, la alte echipe, clubul fiind trecut intr-un studiu realizat de Centrul International de Studii Sportive cu principalele "fabrici de fotbal" din fiecare campionat al Europei. In top se mai regasesc si Barcelona, dar si Ajax Amsterdam, care aloca in fiecare an 6 milioane de euro pentru bugetul academiei sale.

Cei trei oameni de varf din centrul de scouting al lui Dinamo, Danciulescu, Augustin si Parcalab sunt primii care spun daca un jucator merita sau nu incercat.

“Il avem pe Ionel Augustin, l-am adus acum pe Ion Parcalab. Prima parere este a lor cand vine un jucator. Ionel Danciulescu nu este legenda? Ei iau contactul cu tot ce inseamna centrul cu copii cu juniori. Avem o tehnologie avansata de scouting, organizatoric. Cam stim toti jucatorii care sunt la nivelul si pe profilul a ce vrem sa facem la Dinamo. Sunt impartiti si pleaca pe zone prin tara. Un copil este urmarit un ciclu saptamanal, un joc in deplasare, un joc acasa. Cand vine un jucator nou, il bagam in ciclul de instruire, o saptamana sau doua, dupa care antrenorul decide daca are calitate sau nu.”, spune Raduta.

Citeste si:Dinamo
VIDEO PROTVPLUS.RO

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies