Liga 1

Super-mutare pentru un club din Liga 1! Omul din spatele transferurilor lui Ianis Stoica și Octavian Popescu la FCSB și-a găsit o nouă echipă

Bogdan Costicea (44 ani) este cel care a contribuit decisiv la ascensiunea spectaculoasă a Academiei FCSB-ului din ultimii ani, iar acum și-a găsit o nouă echipă. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 14:53
Data actualizarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 14:58

Unul dintre cei mai buni oameni pe zona de scouting din România, care a trecut pe la FCSB, iar apoi pe la CFR Cluj, în partea de mandat al lui Marius Șumudică, a semnat cu FC Voluntari. Costicea va ocupa postul de departament de scouting al clubului, după cum anunță Gazeta Sporturilor, fiind deja cunoscut pentru transferurile de marcă de la FCSB, care au ajuns ulterior să confirme. 

Numele său a fost asociat și cu un posibil interes din partea Universității Craiova, însă nu au existat discuții în acest sens cu oficialii oltenilor. 

Bogdan Costicea, om cheie pentru FCSB în ultimii ani 

Fostul șef de scouting al roș-albaștrilor a fost omul care a pus umărul serios în ultimii ani la ridicarea Academiei lui FCSB, considerată de Federația Româna de Fotbal drept a doua cea mai bună din țară, cu 88,18 puncte, imediat sub cea a Farului lui Hagi, care a primit 93,42 puncte.

În ultimele luni petrecute la vicecampioana României, activitatea lui Costicea a fost restrânsă, în ciuda faptului că a fost artizanul unor transferuri de marcă. De numele său se leagă sosirile lui Octavian Popescu, Ianis Stoica sau Cristian Dumitru, jucători titulari în Liga 1 încă din sezonul precedent, dar și ale altor jucători, precum Gabriel Fulga sau Radu Cireșoiu, de la care FCSB așteaptă multe în sezoanele viitoare.

Chiar Gigi Becali dezvăluia, în momentul în care Costicea se afla la clubul său, că se bazează mult pe sfaturile sale în deciziile în care sunt implicați tinerii jucători. 

„E un băiat, Bogdan Costicea, care monitorizează tot. Ce zice el, aia fac”, declara, în urmă cu cateva luni, Gigi Becali, patronul FCSB-ului, la “Ora Exacta in Sport”. 

Chiar și după plecarea sa, finanțatorul roș-albaștrilor a declarat că fostul său șef de scouting este așteptat oricând înapoi la echipă. 

Modifică setările cookies