Steaua isi face temele pentru derby-ul cu Dinamo: se monteaza camere, turnichetii vor fi inlocuiti! "Derby-ul se joaca pe Ghencea"

Autor: Sport.ro
Joi 13 Februarie 2014, 14:23

	Steaua isi face temele pentru derby-ul cu Dinamo: se monteaza camere, turnichetii vor fi inlocuiti! "Derby-ul se joaca pe Ghencea"

►Castiga zilnic bilete la Romania - Argentina, 5 martie, in direct la PRO TV! Intra AICI si ne vedem in tribune, Romania!

"Derby-ul Steaua - Dinamo se poate juca pe Ghencea", este precizarea pe care purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a tinut sa o faca astazi in ProSport, dupa ce ieri declarase la Sport Total FM ca Jandarmeria a constatat probleme care ar putea pune in pericol desfasurarea meciului.

Georgian Enache a anuntat ca oficialii Stelei si-au angajat o firma pentru a remedia problemele de la stadion.

"Nu am spus ca este imposibil sa se joace pe stadionul Ghencea, am insistat doar pe ideea ca s-au constatat probleme cu sistemul de supraveghere video si cu turnichetii. Ei bine, aceste probleme se pot rezolva si nu mai este niciun alt obstacol in calea organizarii meciului."

"Am inteles ca a fost angajata deja o firma specializata care sa rezolve situatia legata de partea de supraveghere video, totul urmand sa fie rezolvat pana la ora partidei cu Concordia Chiajna. Probleme grave cu stadionul nu sunt, daca erau nu s-au fi jucat nici meciul de maine seara", a declarat Georgian Enache pentru ProSport.

Derby-ul Steaua - Dinamo va avea loc pe 1 martie.


DE LA MASA BOGATILOR, IN CASA SARACILOR: 'BINE ATI VENIT IN TEMPLU'

Templul fotbalului romanesc', stadionul care a gazduit cele mai multe meciuri de Champions League si locul marilor calificari la Mondiale... Ghencea pare acum doar un magazin de cartier, slab aprovizionat, in comparatie cu sclipitoarele hipermarketuri din Bucuresti.

National Arena a facut ca oficialii Stelei sa-si ignore propriul stadion in ultimii ani. Argumentele sunt acceptabile: suporteri mai multi in tribune, incasari mai mari din bilet si, in general, atmosfera pozitiva pe stadion.

Asa se face ca dupa doi ani de meciuri pe National Arena, exista pericolul ca stadionul Ghencea sa nu mai poata gazdui un derby Steaua Dinamo.

 

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache explica: "Stadionul din Ghencea nu va putea gazdui meciuri cu grad ridicat de risc pana la rezolvarea problemelor descoperite acolo. Stim foarte bine ca infrastuctura acestor arene sportive este una destul de precara. Conducerile cluburilor se plang de fiecare data de lipsa banilor, insa asta nu justifica neglijarea masurilor necesare pentru asigurarea unui climat normal de desfasurare al partidelor."

"E vorba de acele elemente care, coroborate, duc pana la urma la siguranta spectatorilor. La Steaua avem un sistem video de supraveghere deficitar. O alta problema este sistemul de turnichete, care nu functioneaza la ora actuala. Trebuie sa avem un sistem de turnichete eficient pentru a sti la orice moment numarul de spectatori care au intrat pe stadion. Nu mai putem sa mai rupem bilete cum se facea odata, trebuie sa monitorizam fluxurile de suporteri, iar aceasta problema are ca termen de rezolvare luna aprilie."

CINE E DE VINA?

"De ce nu s-au facut investitii in stadion, dupa un 2013 care a umplut conturile clubului cu 35 de milioane de euro?", s-ar putea intreba suporterii Stelei. Conducerea din Ghencea arunca vina in curtea Ministerului Apararii, care detine in continuare stadionul.

In ultimii ani, Gigi Becali a incercat sa concesioneze arena pe 49 de ani, pentru a demara investitiile. Reprezentantii Ministerului au decis, insa, sa nu incheie contracte de inchiriere pe perioade mai mari de 2 ani.

In aceste conditii, Steaua va fi nevoita sa stea la mana FRF si a Primariei Bucuresti, ori de cate ori nationala Romaniei, sau vreun concert oarecare, vor ocupa arena din Bulevardul Basarabiei.

Pentru ca derby-ul cu Dinamo sa se poata juca pe Ghencea in 1 martie, Steaua va trebui sa-si 'carpeasca' problemele, pe termen scurt, cu investitii in turnicheti, camere de supraveghere si scaune pe stadion.

'Bine ati venit in Templu!'

Dezastrul provocat de incendiile din Grecia, prin ochii românilor: ”Am fost nevoită să plec de acasă, mi-a fost teamă”
BRAT
Modifică setările cookies