Liga 1

Se va salva Dinamo de la retrogradare? ”Nu știu dacă mai reușesc”

Dinamo se află pe marginea prăpastiei.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 23:16
Data actualizarii: Sambata 29 Ianuarie 2022, 00:04

Clubul din capitală trece prin probleme financiare, atât de ordin financiar, cât și de ordin sportiv, iar rezultatele echipei din acest sezon nu au convins. Dinamo are ca obiectiv salvarea de la retrogradare.

După ce l-au adus pe Flavius Stoican, Dinamo speră să adune cât mai multe puncte, pentru a reuși să se mențină în prima ligă din România. Emilian Hulubei crede că echipa va reuși, deoarece există alte două echipe care nu mai pot evita retrogradarea.

"Nu cred că o să fie probleme, Dinamo nu o să retrogradeze. În cel mai rău caz, o să prindă barajul. Se bazează pe Clinceni, care e cu un picior în groapă. La fel și Gaz Metan e cu un picior în groapă, pentru că au probleme mari financiare.

Dar sportiv, când va veni licențierea, ce faci? (n.r.: referitor la Gaz Metan Mediaș). Că nu te ajută cu nimic. 30 aprilie pentru Liga 1 și 31 martie e pentru echipele participante în competițiile europene.

Dar e greu, pentru că au datorii mari, datorii și către actualii jucători. Vedem cum se vor descurca. Nu știu dacă mai reușesc, pentru că, până acum, au dus tăvălugul ăsta și au tot cesionat banii ăștia pe care îi aveau de încasat și au reușit să-și obțină licențele.

Pentru că antrenorii și jucătorii au fost de acord cu reeșalonarea datoriile și le-au mutat pe anul viitor ca să poată să obțină OK-ul la licență, dar nu cred că mai sunt dispuși jucătorii, care au tot amânat 2-3 ani. Mai ales că sunt amenințați cei de la Clinceni cu insolvența.

Și mai riști să semnezi ceva dacă intră în insolvență? Bine, dacă intră în insolvență, e altă problemă, pentru că e timpul așa de scurt până la 30 aprilie, că nu ai timp să-și faci planul de reorganizare și să-l și aprobi ca să poți să treci licența.

Dacă nu ai planul aprobat, nu iei licența de participare. Și ai intrat degeaba în insolvență. Dacă Clinceniul intră în insolvență, nu știu dacă mai reușește să se redreseze și se vor duce undeva în Liga 3, în cel mai fericit caz, sau Liga 4, dacă nu se vor desființa", a spus Emilian Hulubei la Digisport.

Modifică setările cookies