VIDEO EXCLUSIV Schimbarea propusă la FCSB după eșecul cu Farul: "Tănase nu demonstrează că e lider, iar Edjouma e iresponsabil"

Adrian Iencsi a analizat la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X, evoluția lui FCSB din meciul cu Farul, pierdut de vicecampioană, scor 0-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 11:35
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 11:37

FCSB a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon, iar rezultatul este pus pe seama mai multor absențe din lotul echipei, dar și pe evoluția ștearsă a unor titulari.

Adrian Iencsi: "Tănase nu demonstrează că e lider de echipă"

Fostul internațional Adrian Iencsi (46 de ani) crede că un motiv pentru eșecul lui FCSB este jocul slab al căpitanului Florin Tănase, care nu își arată calitățile de lider și de multe ori nu pare implicat.

"Mie îmi place mereu să urmăresc când joacă FCSB pentru că văd jucători de calitate, cu finețe, care pot face diferența în dueluri unu contra unu, au execuții mai rare, foarte frumoase.

În același timp, mă uit la Florin Tănase, care a devenit liderul echipei. Parcă nu se pune în slujba echipei, nu își ajută colegii, nu demonstrează că e lider de echipă. Și el e un jucător tânăr în continuare, dar cred că a ajuns la maturitatea deplină și poate să mai ridice tonul la colegi", a spus Adrian Iencsi, la Ora Exactă în Sport.

Adrian Iencsi: "Edjouma, de multe ori iresponsabil"

Fostul fundaș de la Rapid a vorbit și despre Malcom Edjouma, un jucător în care Gigi Becali își punea mari speranțe în momentul transferului de la FC Botoșani, dar care l-a dezamăgit pe patronul de la FCSB după ultimul meci. Iencsi consideră că Adrian Șut ar fi o variantă mai potrivită pentru postul de închizător.

"Au lipsit câțiva jucători importanți de la mijlocul terenului. A venit Edjouma. Un jucător tehnic, dar de multe ori mi se pare iresponsabil, mai ales acolo, în fața apărării. Nu numai aseară, dar încă nu e un jucător care să demonstreze că își poate ajuta echipa, să fie de bază. De foarte multe ori e iresponsabil, mai ales că în apărare îl are pe Vinicius, care nu mai e la prima tinerețe. Tu trebuie să ai în fața celor doi fundași centrali un mijlocaș care să-ți dea siguranță.

Mie îmi plăcea foarte mult și îmi place în continuare de Adi Șut. Un jucător tânăr, care s-a adaptat foarte bine la FCSB. Eu îl vedeam acolo fiind jucătorul de la mijlocul terenului care dă un echilibru. E un număr 6 foarte potrivit acolo, cu un control foarte bun, un joc aerian foarte bun. Îl vedeam ca un jucător de bază.

Mai degrabă pe Edjouma l-aș vedea puțin mai în față. Sunt sigur că ar putea juca și în poziție de inter, dar încă nu mi se pare jucătorul care să dea siguranță în fața apărării. Dacă ai avea doi fundași centrali foarte puternici, da, poți să-ți permiți să pui un număr 6 care să construiască, să urce la finalizare", a mai spus Iencsi.

Pentru FCSB a fost doar al treilea eșec suferit în acest sezon și primul pe teren propriu. Echipa lui Toni Petrea rămâne pe locul secund, cu 59 de puncte, la 11 lungimi în spatele liderului CFR Cluj.

În runda următoare, FCSB joacă pe terenul lui FC Argeș, în timp ce Farul primește vizita lui FC Botoșani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!