Săpun a fost iertat de-o săpuneală. Mihai Mironică scrie după decizia ridicolă a comisiei

Mihai Mironica Cristi Sapunaru FC U Craiova Rapid suspendare sapunaru Superliga
Mihai Mironica
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 18:44
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 18:47

Decizia ridicolă a comisiei care a dictat doar o etapă de suspendare în cazul lui Săpunaru arată că Rapid este din nou o forță a campionatului României.

După ce și-a făcut un lot puternic de jucători cu decizii înțelepte, fără a plăti sume spectaculoase de transfer precum cei de la FCSB sau salarii bombastice precum CFR Cluj, Rapid avea nevoie să devină o forță și în afara terenului. E o vorbă veche, din bătrâni, că în România te poți bate pentru obiective importante dacă ești puternic și pe teren, și în afara acestuia. Rapid întrunește acum aceste condiții, așa cum se întâmpla și-n era Copos, lăudat fie-i numele.

Afacerea Săpunaru s-a rezolvat ca-n vremurile de glorie ale cuplului Nașu-Corleone. Nu s-a scris în raportul întocmit la meci ce a văzut o țară întreagă. S-a amânat cât mai mult posibil anunțarea unui verdict. Astfel, Săpunaru a putut juca, și a făcut-o bine, în meciul dificil de campionat cu un Mioveni resuscitat după instalarea lui Flavius Stoican.

Căpitanul Rapidului a devenit indisponibil doar pentru gluma de partidă cu Afumați. Intransigenta comisie îndrăznea să-i dea două etape de suspendare lui Săpunaru doar dacă play-off-ul de Cupă cu Afumați se juca în dublă manșă, fără vreun meci de campionat între tur și retur. Mai mult, s-a așteptat și trecerea partidei din Giulești a naționalei pentru o relație cât mai mătăsoasă a FRF cu galeria Rapidului. Nu prea s-a reușit. Dar ce ar fi fost la acel meci din Giulești al României dacă în privința lui Săpunaru se anunța o suspendare drastică, așa cum era firesc în cazul celui mai violent recidivist din fotbalul nostru…

Inevitabil, apar fotbaliști precum Săpunaru sau ultrași precum cei ai CSA Steaua care au devastat Arena Națională. Grav este însă când astfel de persoane au parte de sancțiuni ridicol de blânde pentru gesturile lor agresive, așa cum au fost și cele dictate în cazul hoardei care s-a dezlănțuit la partida dintre CSA și Dinamo. Un mediu este cu atât mai viciat cu cât cei care trebuie să sancționeze derapajele sunt mai slabi. Sau mai Afumați de diverși factori externi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!