Sanmartean, sub lupa lui Il Luce! Mircea Lucescu spune ce i-a lipsit "magicianului" Stelei: "E bun, dar nu a avut caracter"

Sanmartean, sub lupa lui Il Luce! Mircea Lucescu spune ce i-a lipsit "magicianului" Stelei: "E bun, dar nu a avut caracter"

A prins de tanar un transfer in strainatate si putea avea o cariera fulimanta, insa a ratat cele mai importante sanse. Lucian Sanmartean a explodat la 34 de ani, iar acum spune ca mai poate doar sa-si asigure un final frumos.

Si-a inceput cariera la Bistrita si a debutat in 1999 in prima divizie, dar a avut nevoie de alti 10 ani pentru ca numele sau sa devina cu adevarat important in fotbalul romanesc. Lucian Sanmartean a trecut de-a lungul carierei pe la echipe ca Panathinaikos sau Utrecht, insa nu a reusit niciodata sa isi castige un loc din cauza fie a problemelor legate de disponibilitatea sa la efort, fie din pricina accidentarilor.

Mijlocasul a renascut abia la 30 de ani, dupa ce s-a transferat la Vaslui, iar acum face senzatie in tricoul Stelei si al echipei nationale, pentru care a bifat doar 11 selectii, dar in care este acum titular.

Mircea Lucescu, cel mai mare antrenor roman al ultimelor doua decenii, stie ce i-a lipsit lui Sanmartean pana acum si spune ca acesta putea ajunge un fotbalist cu adevarat urias.

Il Luce il compara pe Sanmartean cu Danut Lupu, fostul mijlocas al lui Dinamo si al Rapidului, si spune ca ambii au fost talente extraordinare, insa ca au avut probleme extrasportive.

"El a fost deficitar in primul rand in ceea ce priveste caracterul. Daca ar fi avut caracterul care l-a impins in fata pe Hagi, ajungea un jucator extraordinar de mare. Pe el il aseman cu Lupu, un fostbalist foarte talentat, dar care a avut probleme.

Daca i s-ar fi transmis mai devreme o incredere extraordinara in potentialul lui, ar fi ajuns un jucator senzational", a spus Mircea Lucescu la Dolce Sport.

121 de meciuri a jucat Sanmartean pentru FC Vaslui, intre 2010 si 2014
26 de aparitii a bifat mijlocasul in Liga I pentru Steaua, in 2014
6 goluri a dat acesta in tricoul ros-albastru, dintre care 5 in Liga I si unul in Europa League

VIDEO PROTVPLUS.RO

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii
BRAT
Modifică setările cookies