Reactia oficiala de la UEFA despre investigarea meciului Dinamo - Lazio. Au venit la Bucuresti sa faca anuntul asta

Reactia oficiala de la UEFA despre investigarea meciului Dinamo - Lazio. Au venit la Bucuresti sa faca anuntul asta

Autoritatile din Romania au fost sfatuita sa investigheze meciul Dinamo - Lazio.

Belgianul Karl Dhont, membru in Comisia de Etica si Disciplina a UEFA, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Fotbalului, ca autoritatile judiciare romane trebuie sa ancheteze meciul Dinamo Bucuresti - Lazio Roma, din 2007, suspectat ca ar fi fost aranjat.

"Sunt extrem de interesant in investigarea meciului Dinamo Bucuresti - Lazio Roma. Pentru noi, meciul fiind organizat sub egida UEFA va fi analizat indeaproape. Meciul trebuie anchetat de autoritatile judiciare, pentru ca UEFA si FRF nu au capacitatea legala pentru a ancheta. Din pacate este o situatie foarte delicata, care afecteaza fotbalul romanesc. Trebuie sa va faceti timp sa investigati si sa va asigurati ca nu se fac greseli. Nu uitati ca este o problema internationala, ca sunt oameni implicati, asa cum s-a intamplat in Moldova si Singapore, saptamana trecuta", a declarat Dhont, care a participat la seminarul "Fotbal curat", organizat de FRF la Bucuresti.

Oficialul UEFA s-a declarat constient de problemele pe care fotbalul romanesc le are in ceea ce priveste aranajrea meciurilor din primele doua esaloane valorice: "Suntem aici pentru a ne intalni cu FRF, dar si pentru a informa procuratura si autoritatile publice in cazurile de trucare a meciurilor din Europa. Sunt unele probleme cunoscute si in Romania. Am venit aici pentru a acorda ajutor tuturor institutiilor, sa le prezentam cum functioneaza meciurile aranjate pentru pariuri. Am discutat si despre masurile care ar trebui luate de FRF in aceste cazuri. Suntem constienti de problemele pe care le aveti aici in prima si a doua liga. Au fost semnale transmise de UEFA catre FRF in ceea ce priveste anumite meciuri. Nu ne confruntam cu jucatorul mediu care vinde un meci, iar vecinul sau pariaza pe primul corner, ci ne luptam cu crima organizata, cu bande criminale din Osetia, Albania, tari care sunt implicate si in traficul de persoane si de spalare de bani."

Citeste si:DinamoLazio Roma
VIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul a aprobat cadrul legal prin care România poate vinde și dona doze de vaccin anti-Covid
BRAT
Modifică setările cookies