Reactia lui Porumboiu dupa ce a fost acuzat ca n-a platit timp de 12 ani impozitele la stat ale clubului Vaslui:

12 ani fara plata taxelor la stat si datorii de 85 de milioane de euro - sunt acuzatiile care li se aduc conducatorilor clubului FC Vaslui. DETALII AICI

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015, 11:51
Data actualizarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015, 12:04

Adrian Porumboiu a negat vehement acuzatiile conform carora clubul FC Vaslui nu si-ar fi platit taxele la stat timp de 12 ani.

Fostul patron al Vasluiului spune ca suma de 85 de milioane de euro, din raportul creantelor depus la tribunal, este "o gogoasa nemaintalnita".

"Eu n-am acces la datele de la club de ceva timp. Dar cifra de 85 de milioane de euro este o gogoasa nemaintalnita. Exista o declaratie ca de 12 ani n-am mai platit taxele la stat, dar Vasluiul a jucat in Europa si in fiecare an a avut certificat fiscal zero. S-au platit, doar ce stiu eu, in doi ani de zile, peste 10 milioane de euro. In doi ani de zile, numai la stat."

"Am fost verificati de UEFA, pentru fairplay-ul financiar."

"Eu am platit ce am avut de platit... acum am de incasat, nu de platit! Singurul disconfort pe care il am este pentru ca echipa aceasta a fost pur si simplu pulverizata."

"Exista datorii la bugetul de stat si penalitati care s-au adunat, dar eu va spun ca o minciuna gogonata e faptul ca s-a spus ca de 12 ani clubul n-ar fi platit niciun leu la bugetul statului.", a declarat Adrian Porumboiu intr-o interventie telefonica la Sport.ro.

Datorii de 85 de milioane €?

Clubul SC Vaslui, care sezonul trecut a incheiat campionatul Ligii I pe locul al cincilea, are datorii de peste 85 de milioane de euro, peste o treime din debite fiind catre bugetul de stat, potrivit raportului de creante depus in instanta de catre administratorul judiciar. (Mediafax)

Sporting Club SA Vaslui, societate aflata in insolventa, inregistreaza datorii totale de 382,3 milioane lei, respectiv 85 milioane de euro, catre diverse institutii, firme, fosti jucatori si salariati, acumulate pe parcursul ultimilor ani in care echipa a evoluat in Liga I la fotbal.

Potrivit raportului de creante depus la Tribunalul Vaslui, cele mai mari datorii, respectiv 138 milioane de lei, sunt catre bugetul de stat, in conditiile in care clubul vasluian de fotbal nu a platit niciun leu la bugetul de stat in cei 12 ani de existenta.

In total, la masa credala sunt inscrisi 46 de creditori, printre care Primaria Vaslui, Liga Profesionista de Fotbal, Administratia Judeteana a Finantelor Publice, Politia Locala Vaslui, Serviciul de Ambulanta Judetean, Clubul de Fotbal Steaua Bucuresti, fosti jucatori si antrenori, banci, firme de paza, precum si societatile detinute de omul de afaceri Adrian Porumboiu.

”La termenul de astazi (n.r.-marti) de la Tribunalul Vaslui s-a discutat pe marginea raportului de insolventa. Ca si administrator judiciar, am solicitat deschiderea procedurii simplificate de faliment a societatii Sporting Club SA Vaslui”, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX administratorul judiciar al SC Sporting Club SA Vaslui, Liviu Iacob.

Dupa ce instanta va aproba falimentul, administratorul judiciar va trece la identificarea si vanzarea tuturor bunurilor si creantelor clubului vasluian de fotbal.

Tribunalul Vaslui a admis cererea de intrare in insolventa a SC Sporting Club SA Vaslui, formulata de Finantele Publice Vaslui si una din firmele fostului finantator al clubului, Adrian Porumboiu, in toamna anului trecut. (Mediafax)

Modifică setările cookies