Rares Pop Attila Brosovszky UTA Arad Superliga

EXCLUSIV Rareș Pop, noua perlă din Arad: "Nu e adevărat că are salariu de 700 de lei. Vrea să termine un liceu pretențios și să ia Bacalaureatul"

Rareș Pop (17 ani), mijlocașul celor de la UTA Arad, are prestații tot mai apreciate în Liga 1, în ciuda vârstei fragede.
Alexandru Stănilă
Data publicarii: Luni 06 Martie 2023, 16:03
Data actualizarii: Luni 06 Martie 2023, 16:03

La primul său sezon în care evoluează constant la nivelul primei ligi, Pop este acum varianta ideală a lui Laszlo Balint pentru jucătorul eligibil regulii U21. Puștiul venit din academie nu bifează numai regula, ci și răsplătește clubul prin evoluții concludente, goluri și pase decisive.

Attila Brosovszky, manager general UTA: "Rareș Pop are un salariu normal pentru vârsta lui. Nu e adevărat că ar câștiga doar 700 de lei"

La ultimul meci, 3-1 contra lui FCSB, Rareș Pop a început în flancul drept, însă în repriza secundă, după intrarea lui Postolachi, a fost mutat în stânga, de unde a reușit și un assist pentru Ubbink la golul de 3-1. 

În ultima săptămână, Rareș Pop a fost subiectul mai multor discuții. Într-o emisiune la Prima Sport, fostul portar Răzvan Pleșca a susținut că jucătorul de la UTA ar avea un salariu modic, de doar 700 de lei, fapt care l-a uluit pe Adrian Cristea, prezent și el în studio.

Totuși, lucrurile nu ar sta așa. Fără să vorbească despre suma exactă, Attila Brosovszky, managerul general de la UTA, spune că Rareș Pop are un salariu mai mare, însă nu de ordinul miilor de euro. Oficialul arădenilor i-a făcut un portret fotbalistului și a explicat de ce clubul nu are de gând să îi ofere pentru moment o remunerație prea mare.

"Rareș Pop își vede de ceea ce se numește plăcerea jocului. Se vede pe el că joacă cu o plăcere imensă. Este încă la o vârstă în care plăcerea trebuie să domine. Pe lângă asta, e un jucător cerebral, dat fiind faptul că și de școală își vede, are note foarte bune, vrea să termine la un liceu destul de pretențios din Arad. Vrea să termine liceul, să ia BAC-ul. Până acum, reușește să le împace pe amândouă foarte bine. Dispune de un talent imens, iar ceea ce îl ajută foarte mult la ora actuală este că vrea să joace și o face cu o plăcere deosebită.

Salariile sunt oricum exagerate în fotbal și în sport, în general. Dacă începem cu explozii de la vârste mici, când va ajunge la vârstele de maturitate o să fie toată lumea cu așa mari pretenții încât nu o să mai joace absolut nimic. El, la ora actuală, are un salariu normal pentru vârsta lui. Rareș sau părinții lui nu s-au plâns de așa ceva. În momentul în care el va crește din punct de vedere al jocului, cât și în vârstă, va crește și salariul.

Nu este corectă suma apărută (n.r - 700 de lei). Chiar așa nu! Dar nici nu putem să vorbim de mii de euro la vârstele astea de 16-17-18 ani pentru că în momentul în care jucătorii vor ajunge la vârsta maturității, 24, 25, 26 de ani, atunci acele mii care erau la 16 ani vor ajunge la pretenții de zeci, sute de mii, dar s-ar putea ca salariul sau munca să nu se ridice la acele pretenții", a spus Attila Brosovszky, pentru Sport.ro.

  • 3 goluri și 3 pase decisive a reușit Rareș Pop la UTA Arad în acest sezon. A fost titular în 16 dintre cele 18 meciuri în care a jucat.
  • Rareș Pop are două meciuri la naționala U20 a României

Foto: Sport Pictures

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!