Micul Rareș cel mare, peste „perlele” FCSB-ului

Rares Pop FCSB Florinel Coman Octavian Popescu UTA Arad Superliga
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 06 Martie 2023, 08:16
Data actualizarii: Luni 06 Martie 2023, 08:17

Caramavrov a remarcat un puști de 17 ani la UTA – FCSB 3-1, mai bun decât Tavi și Florinel.

Tavi și Florinel n-au jucat chiar rău la Arad. Primul a avut câteva acțiuni promițătoare, dar s-a împiedicat în popriile driblinguri, plus un șut frumos prin minutul 80 și ceva. Al doilea a marcat un gol superb în prima repriză, după care, mulțumit cu ce a realizat, a vrut să ne arate ce mare fotbalist este el și a pierdut toate mingile pe care le-a mai atins.

Dar nu despre cei doi răsfățați mi-am popus să scriu în acest articol, ci despre puștiul de la UTA care m-a impresionat în mod deosebit. Și nu numai în seara asta, ci și la Cluj, când a și marcat în poarta lui Scuffet, dar și în alte partide din acest campionat.

E vorba de Rareș Pop, „underul” de la UTA, extrema dreaptă care le-a dat clasă vedetelor de la FCSB. Băiatul are doar 17 ani, va împlini 18 abia în iunie, dar are „vână”, e bătăios, implicat,  conectat secundă de secundă la joc, cu tupeu fotbalistic. 

Rareș nu se dă bătut niciodată

Rareș se bagă la luptă de fiecare dată când mingea e pe partea lui, nu evită niciun duel, pe unele le câștigă, pe altele le pierde, dar nu se dă bătut niciodată. O ia de la capăt, mereu pozitiv, mereu căutând soluțiile spre poarta adversă, ca un piston care împinge cu regularitate.

Micul Rareș s-a făcut repede mare. Se vede că are alură de fotbalist, după cum aleargă, după cum se mișcă, după cum pătrunde în careul oponenților și chiar din clinciurile în care intră cu jucători mai experimentați, vezi duelurile cu Radunovici sau cu Sorescu. Pe primul l-a enervat în prima repriză, când a jucat în deapta atacului arădenilor, iar pe al doilea – în repriza secundă, când a trecut în stânga, poziție de unde a și avut un șut periculos, în diagonală, deviat in extremis, și de unde a și pasat decisiv la golul de 3-1.

Erorile din cauza cărora se pierd campionate

Cât despe meci, ați văzut cu toții, cei care l-ați urmărit, debandada din tabăra fecesebistă, cu schimbarea lui Edjouma la pauză, unul dintre cei mai în formă jucători al bucureștenilor din 2023, dacă nu chiar cel mai în formă. O înlocuire care a rupt jocul vizitatorilor de la mijloc și care a dus la dominarea arădeană.

Și o altă decizie tactică eronată: Omrani, lăsat în afara lotului, deși atacantul titular, Compagno, era suspendat. La 2-1 pentru UTA, Becali n-a mai avut reacție, pentru că nu mai avea pe cine să bage în ofensivă!

La astfel de detalii se pierd meciurile, cu două-trei decizii de genul acesta se pierde titlul. Becali știe cel mai bine, pentru că a eșuat de fiecare dată în ultimele șapte campionate. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!