Gigi Becali FCSB Superliga

Povestea mai putin stiuta a copilariei lui Gigi Becali: s-a nascut in lagar si a crescut la cort!

Gigi Becali nu si-a ascuns niciodata radacinile si a povestit de cate ori a avut ocazia despre cum a facut primii bani, din oierit.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019, 10:11
Data actualizarii: Vineri 15 Februarie 2019, 10:33

Ce se stie mai putin este faptul ca actualul patron FCSB s-a nascut intr-o tabara de concentrare si si-a petrecut primii ani din viata la cort.

Becali a povestit in cartea "Armani si megleniti din Banatul Timisean" (autor Dinu Barbu), citata de Gazeta Sporturilor, faptul ca familia lui a fost deportata in mai multe locuri, iar majoritatea barbatilor din familia sa, inclusiv tatal sau, au facut inchisoare pentru ca s-au opus regulilor regimului comunist, in special colectivizarii.

  • Povestea mai putin stiuta a copilariei lui Gigi Becali: s-a nascut in lagar si a crescut la cort!

"Tata s-a nascut in Albania, mama in Bulgaria. Au fost deportati in Dobrogea, apoi in Bucovina, de aici in Banat, iar de acolo in Baragan, in satul Zagna, langa Braila, acolo unde m-am nascut eu in 1958.

"M-am nascut in lagarul de concentrare de langa Zagna. La acea vreme, machedonii erau considerati un pericol pentru comunisti si nu aveau voie sa locuiasca la granite."

A trait la cort


Gigi Becali a povestit ca si-a petrecut primii ani din viata intr-un cort, alaturi de familia lui.

"Parintii mei locuiau la cort. Stateam doi-trei ani intr-un loc, apoi ne mutam. Mama imi povestea ca facea chirpici cu mine in brate, alaptandu-ma, ca sa construiasca o casa. Am crescut prin livezi, intre animale si m-am bucurat de fructele oferite de natura, am baut lapte direct din galeata si am muls oile de la 12 ani."
 

"Tata le dadea spagi comunistilor"


Becali a povestit intr-una din cartile scrise in inchisoare ca primii bani adevarati facuti de tatal sau au fost din exportul oilor in tarile arabe.

Cum era posibil acest lucru pe vremea comunistilor?

"Veneau la tata tot felul de mari figuri din ierarhia comunista ca sa cumpere produse de calitate, branza, lapte, iar el le dadea cadouri. Asa i-au permis sa isi extinda afacerile, sa devina furnizor pentru hoteluri si restaurante, pentru case de protocol."

"Asa a ajuns chiar sa trimita berbecuti in diferite tari arabe, cu permisiunea autoritatilor."

"Pentru asta platea spagi substantiale, dar a stiut sa faca in asa fel incat a trimis valuta, dolari, in America, la rudele sale."

(imagine dintr-una din cartile scrise de Becali in inchisoare)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!