Petrolul Ploiesti FC Brasov FRF LPF Peterson Pecanha Superliga

"PATANIA Pecanha". Prima reactie a Ligii dupa ce Petrolul s-a trezit ca poate pierde la masa verde meciul cu FC Brasov

Prima etapa din noul sezon al Ligii I inseamna si primul scandal si primul drum la comisii.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Iulie 2014, 17:04
Data actualizarii: Luni 28 Iulie 2014, 17:05

FC Brasov a cerut sa castige la masa verde meciul cu Petrolul, pierdut cu 1-0 pe teren, dupa ce Razvan Lucescu a decis sa-l titularizeze in poarta pe Pecanha. Jucatorul, suspendat pentru doua meciuri in penultima etapa a sezonului trecut, nu a fost folosit in ultima etapa si in primul tur al Cupei Ligii. Nu este insa clar daca meciul din Cupa Ligii intra sub regulament.

"Liga nu se poate autosesiza"

Liga Profesionista de Fotbal a cerut clarificari catre Federatia Romana, inainte de a face un anunt oficial. Surse din LPF au declarat pentru Mediafax:

"Liga nu se poate autosesiza decat in cazul in care se incalca regulile jocului. Iar aici nu este vorba despre asa ceva, ci despre aplicarea acestui articol din Regulamentul Disciplinar. LPF a solicitat federatiei clarificari privind aplicarea articolului 41, care se refera la modul in care se executa suspendarile primite ca urmare a eliminarilor. Cupa Ligii nu este mentionata in articolul respectiv, dar nici SuperCupa Romaniei nu este, iar asta nu inseamna ca nu e o competitie oficiala."

Ce spune regulamentul actual

In articolul 41 al regulamentului disciplinar scrie:

"Suspendarea persoanelor fizice, jucatori sau oficiali (alta decat cea pentru cartonase galbene) se executa incepand cu primul joc oficial, desfasurat dupa luarea hotararii, respectiv dupa eliminarea din teren, in calcul intrand atat etapele de campionat, cat si cele din cadrul Cupei Romaniei".

Modifică setările cookies