Petrolul Ploiesti FC Brasov LPF Superliga

Prima etapa, primul scandal! Petrolul a castigat la Brasov, dar poate pierde la MASA VERDE! Tragicomedie in regulamentele LPF

FC Brasov 0-1 Petrolul | Ploiestenii au castigat primul meci al sezonului pe terenul celor de la FC Brasov, gratie unei reusite de exceptie a lui Felipe Teixeira, insa pot pierde partida la masa verde, dupa ce adversarii au acuzat faptul ca Razvan Lucescu a folosit un jucator suspendat.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Iulie 2014, 07:40
Data actualizarii: Luni 28 Iulie 2014, 07:58

Petrolul a castigat primul meci al noului sezon din Liga I cu 1-0, la capatul unei partide in care Felipe Teixeira a fost din nou "salvatorul", iar Adi Mutu si-a batut joc de un penalty.

Ploiestenii au obtinut primele puncte in campionat, dar adversarii de la FC Brasov vor o victorie la masa verde, acuzand faptul ca Razvan Lucescu l-a folosit pe brazilianul Peterson Pecanha, desi acesta era suspendat.

Pecanha, care a primit rosu in penultima etapa a sezonului trecut, impotriva Stelei, a fost suspendat doua meciuri. Acesta a stat in ultima etapa a sezonului trecut si in partida pe care Petrolul a disputat-o in Cupa Ligii.

Cu toate acestea, regulamentele LPF nu specifica nimic despre exercitarea suspendarilor in Cupa Ligii, competitie care nu figureaza inca pe lista intrecerilor oficiale.

Intr-o situatie asemanatoare s-a aflat si Steaua in aceasta etapa, insa Costel Galca a decis sa nu-l foloseasca pe Lucian Sanmartean in partida cu Rapid, chiar daca mijlocasul nu s-a aflat in lot nici la Supercupa, nici in primul meci din Cupa Ligii.

In timp ce Razvan Lucescu a fost extrem de transant, spunand ca nu se pune problema ca echipa sa sa piarda la masa verde, FC Brasov a facut contestatie si se bazeaza pe haosul din regulamentele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Comedie in regulamente

Chiar daca ploiestenii nici nu vor sa auda de o infrangere la masa verde, brasovenii mizeaza pe lipsurile din regulamentele Ligii Profesioniste de Fotbal, care nu a inregistrat inca oficial o competitie pentru care a vandut drepturi de imagine si in care a angrenat cele mai importante echipe din fotbalul romanesc.

Regulamentele LPF, ROAF si Regulamentul Disciplinar, nu pomenesc nimic despre exercitarea suspendarilor si in partidele din Cupa Ligii, ci fac referire doar la competitille Liga I si Cupa Romaniei.

Iata articolele care fac referire la aceasta problema.


FOTO: Articolul 41/Regulamentul Disciplinar


FOTO: Articolul 47/ROAF

Modifică setările cookies