sepsi Laszlo Dioszegy miercurea ciuc Liga 1

Parlamentul Romaniei a cerut oficial sa fie verificat modul in care Guvernul Ungariei finanteaza Sepsi si Miercurea Ciuc

In ultimii trei ani, guvernul maghiar a finantat cu peste 6 milioane de euro cluburile Sepsi si Miercurea Ciuc.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Ianuarie 2019, 09:32
Data actualizarii: Sambata 12 Ianuarie 2019, 09:47

Deputatul Florin Claudiu Roman a cerut oficial Ministerului Finantelor si ANAF-ului sa verifice modul in care guvernul maghiar a finantat in ultimii ani cluburile Sepsi si Miercurea Ciuc, anunta Gazeta Sporturilor.

In luna noiembrie, aceeasi sursa a dezvaluit faptul ca de la Budapesta au fost trimisi din 2016 si pana acum 6,4 milioane de euro, pentru finantarea cluburilor Sepsi si Miercurea Ciuc.

Patronul clubului Sepsi Sf Gheorghe, Laszlo Dioszegi, spune ca banii au fost destinati investitiilor in centrele de juniori.

"Da, am primit bani, dar am primit bani pentru investitiile la nivel de copii si juniori. Investitiile sunt o treaba, echipa mare e alta treaba. De acolo nimic nu se poate scoate ca sa se dea la echipa mare. E exclus din start. Noi traim din sponsori, reclame si publicitate. Mi se pare un lucru firesc ce face Guvernul de la Budapesta."

"Banii care vin aici sunt pentru a construi o infrastructura pentru copii, nu e subliniat pentru copii de etnie maghiara sau de alta etnie. Nu! Pentru orasul Sfantu Gheorghe", a explicat Laszlo Dioszegi.

Deputatul care a facut solicitarea pentru controlul finantarii spune ca nu a primit niciun raspuns din partea ANAF.

"Vreau sa aflam daca finantarea respecta legislatia Romaniei. Si iata ca nu avem niciun raspuns. Aproape peste tot, in ultimii ani, unde a existat finantare catre sport din partea autoritatilor romane s-a terminat cu un dosar si chiar cu condamnari. E tipic pentru ANAF sa se eschiveze atunci cand nu vrea sa raspunda. Vreau sa mi se raspunda concret daca modul in care sunt cheltuiti banii care vin de la Budapesta respecta Legea Sportului.", a spus deputatul Florin Claudiu Roman pentru Gazeta Sporturilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies