Parlamentul Romaniei a cerut oficial sa fie verificat modul in care Guvernul Ungariei finanteaza Sepsi si Miercurea Ciuc

Parlamentul Romaniei a cerut oficial sa fie verificat modul in care Guvernul Ungariei finanteaza Sepsi si Miercurea Ciuc

In ultimii trei ani, guvernul maghiar a finantat cu peste 6 milioane de euro cluburile Sepsi si Miercurea Ciuc.

Deputatul Florin Claudiu Roman a cerut oficial Ministerului Finantelor si ANAF-ului sa verifice modul in care guvernul maghiar a finantat in ultimii ani cluburile Sepsi si Miercurea Ciuc, anunta Gazeta Sporturilor.

In luna noiembrie, aceeasi sursa a dezvaluit faptul ca de la Budapesta au fost trimisi din 2016 si pana acum 6,4 milioane de euro, pentru finantarea cluburilor Sepsi si Miercurea Ciuc.

Patronul clubului Sepsi Sf Gheorghe, Laszlo Dioszegi, spune ca banii au fost destinati investitiilor in centrele de juniori.

"Da, am primit bani, dar am primit bani pentru investitiile la nivel de copii si juniori. Investitiile sunt o treaba, echipa mare e alta treaba. De acolo nimic nu se poate scoate ca sa se dea la echipa mare. E exclus din start. Noi traim din sponsori, reclame si publicitate. Mi se pare un lucru firesc ce face Guvernul de la Budapesta."

"Banii care vin aici sunt pentru a construi o infrastructura pentru copii, nu e subliniat pentru copii de etnie maghiara sau de alta etnie. Nu! Pentru orasul Sfantu Gheorghe", a explicat Laszlo Dioszegi.

Deputatul care a facut solicitarea pentru controlul finantarii spune ca nu a primit niciun raspuns din partea ANAF.

"Vreau sa aflam daca finantarea respecta legislatia Romaniei. Si iata ca nu avem niciun raspuns. Aproape peste tot, in ultimii ani, unde a existat finantare catre sport din partea autoritatilor romane s-a terminat cu un dosar si chiar cu condamnari. E tipic pentru ANAF sa se eschiveze atunci cand nu vrea sa raspunda. Vreau sa mi se raspunda concret daca modul in care sunt cheltuiti banii care vin de la Budapesta respecta Legea Sportului.", a spus deputatul Florin Claudiu Roman pentru Gazeta Sporturilor.VIDEO PROTVPLUS.RO

Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33
Rita Mureșan, program strict de detox, în Thailanda

Rita Mureșan: "O săptămână, m-am hrănit cu picături de spirulină sub limbă."


12:29
Tot mai multe cazuri de gripă, în România

 Bilanțul cazurilor de gripă din România. Mihai Craiu: "Nu faceți testele de gripă acasă."


11:32
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Huiduieli la Iași, după ce Iohannis a vorbit despre PSD și necesitatea alegerilor anticipate
BRAT