Președintele de la FK Csikszereda anunță în Ungaria ce va face clubul dacă promovează în Liga 1

FK Csikszereda miercurea ciuc Szondy Zoltán Ungaria Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 10:10
Data actualizarii: Duminica 14 Aprilie 2024, 10:12
FK Csikszereda ocupă locul 4 în play-off-ul din Liga 2, însă poziția pe care se află acum este direct promovabilă, având în vedere echipele fără drept de accedere în primul eșalon.

Dintre cele șase echipe participante în play-off-ul din Liga 2, CSC Șelimbăr (locul 2) și Corvinul Hunedoara (locul 3) nu au drept de promovare din cauza formei de organizare. La momentul actual, liderul Unirea Slobozia și FK Csikszereda (locul 4) ar promova direct, iar ultimele clasate Gloria Buzău și CS Mioveni ar disputa barajul de promovare.  

FK Csikszereda, anunț înaintea posibilei promovări în Liga 1: "Toate echipele noastre trebuie să aibă cel puțin 80% jucători de etnie maghiară"

După victoria de sâmbătă obținută de FK Csikszereda împotriva celor de la Corvinul Hunedoara (2-1), președintele formației din Miercurea Ciuc, Zoltán Szondy a acordat un interviu în Ungaria în care a explicat cum ar gestiona clubul primul sezon din istorie pe prima scenă a fotbalului românesc.  

"De obicei ne bazăm pe jucătorii noștri din academie. Cei mai mulți jucători din lot sunt formați aici. Suntem un club cu buget redus. Nu e o misiune simplă, dar vom încerca să ne bazăm pe academie.

Dacă vom promova, nu vom începe imediat să aducem jucători din străinătate. De fapt, cu siguranță nu vom face asta! Vom continua cu aceeași strategie de până acum, cea care este stabilită în cadrul clubului. Toate echipele noastre trebuie să aibă cel puțin 80% jucători de etnie maghiară", a spus Zoltán Szondy, pentru Sportrádió, citat de Nemzeti Sport.  

Într-un interviu acordat în 2018, Laszlo Balint, fost antrenor la Csikszereda, spunea că nu se pune problema unei interdicții pentru jucătorii români la gruparea din Miercurea Ciuc, ci ar fi vorba despre o clauză din contractul de finanțare cu guvernul Ungariei, care impune un număr mare de fotbaliști de etnie maghiară.  

"Nu e o interdicție pentru jucătorii români. Am discutat cu președintele de acolo și am aflat că în contractul de finanțare este o anumită clauză care specifică faptul că la lotul echipei de seniori 80% dintre jucători trebuie să fie de etnie maghiară", spunea Laszlo Balint, în 2018, pentru GSP.

"Două treimi din buget se asigură din surse din Ungaria"

Într-un interviu acordat în 2022, Zoltán Szondy, președintele formației din Miercurea Ciuc, spunea că Guvernul din Ungaria asigură finanțarea clubului doar pentru sectorul juvenil.

"Nu avem niciun secret. Două treimi din buget se asigură din surse din Ungaria, de la guvernul maghiar. E vorba despre acea parte a bugetului pentru sectorul juvenil, copii și juniori. După cum se știe, normele europene interzic finanțarea echipelor profesioniste. România face opinie separată, această regulă nu e valabilă pentru CSA Steaua. Dar pentru noi este valabilă! 

Cealaltă treime este asigurată de la consiliul local. Acum mi-au dat ceva mai multe fonduri, au reușit să rezolve la Uniunea Europeană ca sportul să primească mai mulți bani. Așa că pierderile cauzate de COVID au fost cât de cât compensate. Mai avem și sponsori de aici, din regiune, oferă unul 100.000 de euro, altul – 200.000, fiecare contribuie cu ce sume își permite", spunea Zoltán Szondy, pentru Libertatea.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!